Madagaskar'da Jasmine dehşeti!

Madagaskar'da etkili olmaya başlayan Jasmine kasırgası, 2 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Kasırganın ilk saatlerinde 5 ev tamamen yıkıldı.

DÜNYA 27.04.2022, 22:26 28.04.2022, 17:18 Hakan Öksüz
Madagaskar'da Jasmine dehşeti!

Afrika kıtasına bağlı bir ada ülkesi olan Madagaskar, Jasmine adı verilen tropikal fırtınayla boğuşuyor. Madagaskar Ulusal Risk ve Afet Yönetimi Ofisinden (BNGRC), Mozambik üzerinden gelen kasırganın sabah saatlerinde ülkeye ulaştığını bildirdi. Kasırganın ilk olarak ülkenin güneyinde yer alan Toliara şehrine ulaştığı belirtildi.

25 konutta kısmi hasar var!

Gelen bilgilere göre Jasmine kasırgası, ülkeye girdiği ilk saatlerden itibarn ciddi hasara yol açtı. Kasırga nedeniyle 5 evin tamamen yıkıldığı ve 2 kişi hayatını kaybettiği ifade edildi. Kasırganın ilk gününde 25 konutta kısmi hasar oluştuğu aktarıldı.

Ülkede bu yıl gerçekleşen 6'ncı kasırga!

Madagaskar, sık sık şiddetli kasırgalarla yüzleşiyor. Jasmine ile beraber 2022 yılı başından beri ülkede 6 büyük hava olayının etkili olduğu kaydedildi. Ocak ayında ülkede etkili olan Ana kasırgası, Şubat ayında yerini Emnati, Batsirai ve Dumako kasırgalarına bırakmıştı. Mart ayında ise Gombe fırtınası etki göstermişti.

Hint Okyanusu'nda bulunan ülkede Şubat ayında yaşanan Batsirai kasırgasında en az 120 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)