Macron’un sağlık kartını kullanan gence para cezası

Fransa’da Cumhurbaşkanı Macron’un koronavirüs aşı bilgisini içeren aşı kartını kullandığı belirlenen 19 yaşındaki şahıs, 135 avro (1400 lira) para cezasına çarptırıldı.

DÜNYA 10.10.2021, 23:20
Macron’un sağlık kartını kullanan gence para cezası

Fransa’nın Marsilya şehrinde 19 yaşındaki bir gencin, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un COVID-19 (yeni tip koronavirüs) aşı bilgisini içeren aşı kartını kullandığı ortaya çıktı. Adı açıklanmayan şahsın, 5 Ekim tarihinde Marsilya Hastanesi’ne girmeye çalıştığı esnada güvenlik görevlilerince yakalandığı ve başka birine ait sağlık kartını kullandığının anlaşılmasının akabinde güvenlik güçlerine haber verildiği duyuruldu. Daha sonra ise şahsın kullandığı sağlık kartının Cumhurbaşkanı Macron’a ait olduğunun tespit edildiği açıklandı. Birkaç saat gözaltında tutulan genç, 'salgının yayılmasıyla mücadele çerçevesinde bir yere giriş kontrolü esnasında başka bir şahsa ait sağlık kartını ibraz etmek' suçundan 135 avro para cezasına çarptırıldı.

9 Ağustos'ta yürürlüğe girmişti

Macron’un Pfızer-BioNTech koronavirüs aşısını vurulduğunu bildiren özel COVID-19 aşı kartı, birkaç sağlık personelince sosyal medya platformlarında sızdırılmıştı. Ülkede 9 Ağustos tarihinde yürürlüğe giren, kişiye özel sağlık kartında, aşı bilgisi, son iki güne ait negatif test  neticesi ya da son altı ayda hastalığa yakalanıp iyileşmiş olma bilgileri bulunuyor. Koronavirüs aşı kartı, bar, restoran, düğün, kafe, seminerler ve ticaret fuarlarının yanı sıra, aralarında uçak, tren ve otobüslerin de bulunduğu uzun mesafeli toplu ulaşımda, huzurevlerinde ve hastanelerde bulunan ziyaretçiler ve hastaneye acilden giriş yapmayan hastalar için mecburi hale getirilmişti.

Yorumlar (0)