Macron’un rakibi Zemmour’dan Fransız vatandaşa küfür gibi hareket

2022'de Fransa’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine az zaman kala Macron’un rakibi Eric Zemmour, kendisini protesto eden bir Fransız vatandaşına orta parmağını gösterdi. Basının kadrajına yansıyan o anlar, büyük tepki çekti. 

DÜNYA 29.11.2021, 09:53 30.11.2021, 09:07
Macron’un rakibi Zemmour’dan Fransız vatandaşa küfür gibi hareket

Fransa’da 2022 senesinde düzenlenecek olan cumhurbaşkanlığı seçimleri için maraton şimdiden başladı. Siyasetçiler, bölge bölge turlara çıkıp halkı etkilemek için çeşitli konuşmalar yaparken Fransa vatandaşlarının çoğu, Emmanuel Macron’un koltuğunun sallantıda olduğunda hemfikir. Macron’un şu anki en büyük rakibi ise aşırı sağcı gazeteci yazar Eric Zemmour.  



“Müslüman isimlerini yasaklayacağım” 

Bir süredir seçim turnesince olan Zemmour seçim vaatlerini dile getirirken, “İktidara geldiğimde Müslüman isimlerinin yeni doğan çocuklara verilmesini yasaklayacağım. Muhammed ismi verilmeyecek.” şeklinde konuşmuş ve bu vaat ülke genelinde büyük tepki çekmişti. 

Çoğunlukla vaat adı altında dile getirdiği sözleriyle tepki çeken Zemmour, dünkü yolculuğu sırasında vatandaşa gösterdiği orta parmağı sebebiyle topa tutuldu. Marsilya gezisi sırasında bir vatandaşın kendisini protesto etmesi üzerine aracının camından orta parmağını gösteren Zemmour’un o anları kameralara yansıdı.  

Cumhurbaşkanı adayına yakın bir kaynak ise “parmak gösterme” olayının tamamen içgüdüsel olduğunu ve Zemmour’un tüm sorumluluğu üstlendiğini dile getirdi. 

Yorumlar (0)