Macron’a tokatlı saldırı gerçekleştirildi 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’a tokatlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı anları kameralara yansıdı. 

DÜNYA 08.06.2021, 17:29 09.06.2021, 17:51
Macron’a tokatlı saldırı gerçekleştirildi 

Ülkede bölge bölge turlar düzenleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un bugünkü durağı Drome bölgesi idi. Tain l-Hermitage kentinde bulunan bir turizm otelcilik lisesini ziyaret ettikten sonra kendisini bekleyen kalabalığa doğru koşarak gelen ve halk ile tokalaşmaya başlayan Macron, hiç beklemediği anda tokatlı saldırıya uğradı.

Macron’un ilk olarak elini sıktığı adam, bir eliyle Macron’un elini tutarken diğer eliyle de tokat attı. Neye uğradığını şaşıran Macron, tepki veremezken imdadına korumaları yetişti. Yakın korumalar, tokat atan kişiye anında müdahale etti. 



Olay anı kameralara yansıdı

Macron’un ziyareti sırasında açık olan kameralar, saldırı sırasında da açıktı. Elysee Sarayı’ndan “tokatlama girişimi” olarak basına yansıtılan olayın hemen ardından korumalar, tokat adam ve yanındaki bir kişiye durdurma girişiminde bulundu. Videonun bu andan sonrası ise bilinmiyor. 

Fransa turu yapıyor

Cumhurbaşkanı Macron, ”Fransa turu” kapsamında ülkesini bölge bölge dolaşarak halk ile konuşuyor ve sorunları dinleyip yaklaşan seçimler için oy istiyor. Macron’un ilk durağı, Lot bölgesi idi. Cumhurbaşkanı burada 2 gün kaldı. Bugün ise Drome ziyaretini başlatmıştı. Muhalefet partileri bu turu, “seçim turu” olarak nitelendiriyor. 

Yorumlar (0)