Macron'un akıl hocası belli oldu!

Tüm yangınlara benzin bidonuyla koşan Emmanuel Macron'un provokatif eylemlerinin, sadece sömürgeci dedelerinin genlerinden gelmediği, selefi Nicolas Sarkozy'den de akıl aldığı ortaya çıktı.

DÜNYA 18.09.2020, 15:01
Macron'un akıl hocası belli oldu!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un; cumhurbaşkanlığı dönemi boyunca Türkiye karşıtı politika izleyen, Türkiye'nin AB üyeliğine doğrudan karşı çıkarak bunu seçim malzemesi yapan, Türkiye'ye karşı Libya'da İngiltere Başbakanı David Cameron ile ortak hareket eden ve hemen tüm alanlarda Türkiye'nin karşısında duran Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy olduğu ortaya çıktı.

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro, Emmanuel Macron'un Fransa'yı yönetirken eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin etkisinde kaldığını yazdı.

Macron'un Sarkozy ile sıklıkla görüştüğünün altını çizen Le Figaro özel haberinde, "Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa'da bakanların atanmasından, ülkede yaşanan aosların yönetimine kadar tüm konularda eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin etkisinde kalıyor." ifadelerini kullandı. 

Tavsiye vermiyormuş, "Ben olsam" diyormuş!

Sarkozy'nin Macron ile yaptığı tüm görüşmelerde hiçbir şekilde tavsiyede bulunmadığını ancak "cumhurbaşkanı ben olsam, böyle yaparım" dediğini yazan Le Figaro gazetesi, Nicolas Sarkozy'nin Fransa'da krizleri derinleştirecek hiçbir şey yapmayacağı iddiasında bulunduğunu belirtti.

Le Figaro ayrıca Sarkozy'nin bir görüşmede Macron'u, Fransa'da toplumsal kaosa yol açan "emeklilik reformunun Fransızları memnun etmeyeceğini söylediğini" savunduğunu yazdı.

Merkez sağ LR'den (Cumhuriyetçiler Partisi) bir milletvekilinin, "Macron, Sarkozy'ye çok güveniyor. Sarkozy de bundan keyif alıyor. Birbirlerine inanılmaz güveniyorlar." dediğini aktaran Le Figaro, Temmuz ayında yapılan hükümet değişikliği çerçevesinde Başbakan Jean Castex, İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti ve Çevre Bakanı Roselyne Bachelot'un bu görevlere Nicolas Sarkozy'nin "ben olsam" diye başladığı cümlelerden biri üzerine atandığını kaydetti.

Yorumlar (0)