Macron, uğradığı tokatlı saldırı hakkında ilk kez konuştu 

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinde seçim turu yaparken uğradığı tokatlı saldırı hakkında sessizliğini bozdu. Macron, eylemlerde şiddet olmaması gerektiğini belirtti. 

DÜNYA 09.06.2021, 07:18 10.06.2021, 11:23
Macron, uğradığı tokatlı saldırı hakkında ilk kez konuştu 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşık bir hafta önce ülkesinde seçim turu başlatmış ve dün de ikinci durağı olan Tain-l’Hermitage kentine gitmişti. Burada bir lisenin bahçesinde kendisini selamlamaya gelen halkın yanına gittiğinde ise bir adamın tokatlı saldırısına uğramıştı.

Elysee Sarayı, olayı bir “tokatlı saldırı” olarak açıklarken Macron, konu hakkında sessiz kalmıştı. 

Yerel gazeteye açıklama yaptı 

Sessizliğini bozan ve yerel bir gazeteye açıklama yapan Macron, “Her şey yolunda. Bu olay yalnızca münferit bir saldırı. Bana yapılan, insanların hayatını ilgilendiren konuların önüne geçmemeli. Cumhuriyet rejiminde makamlara saygı gösterilmeli. Mücadelemi hiçbir zaman bırakmayacağım. Hangi makam olursa olsun bizden büyüktür ve asla saldırı konusu olmamalıdır. Fransa’da oy ve ifade özgürlüğü vardır fakat eylem ve söylemlerde şiddet ya da nefret olmamalı. Olursa, demokrasi tehlikeye girer.” şeklinde konuştu.



“Fransız halkı cumhuriyetçidir”

Macron, sözlerine şunları da ekledi: “Fransız halkı cumhuriyetçidir. Vatandaşlarımızın çoğunluğu, ülkenin sorunlarıyla ilgilenir. Bu sebeple münferit olaylar kamu tartışmalarının önüne geçmez ve geçmemelidir. Bu olay beni etkilemedi ve endişelendirmedi. Çalışmalarımı devam ettireceğim.” 

Yorumlar (0)