Macron'u ele veren gazeteciye soruşturma

Fransa'da gazetecinin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un bulunduğu yeri sosyal medyada paylaşmasına soruşturma başlatıldı.

DÜNYA 19.01.2020, 07:59
Macron'u ele veren gazeteciye soruşturma

Fransa'da gazeteci Taha Bouhafs'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un başkent Paris'teki bir tiyatro salonunda olduğuna ilişkin sosyal medyadan yaptığı paylaşımla ilgili soruşturma açıldı.

Fransız basınında yer alan haberlerde, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Paris'teki bir tiyatro salonunda bulunduğunu sosyal medyada paylaştığı gerekçesiyle dün gözaltına alınan gazeteci Taha Bouhafs'ın hakim karşısına çıktığı, ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Paris Savcılığının da gazeteci Taha Bouhafs'ın söz konusu paylaşımıyla ilgili soruşturma açtığı ifade edildi.

Macron'un yerini deşifre edince olay çıkmıştı

Gazeteci Taha Bouhafs, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un cuma akşamı Paris'teki bir tiyatro salonunda bulunduğunu sosyal medyada paylaşmış, bu paylaşım nedeniyle de dün gözaltına alınmıştı.

Gazeteci Taha Bouhafs'ın bu paylaşımının ardından yüzlerce eylemci tiyatro salonunun önünde toplanmış ve bu durum polisi alarma geçirmişti.

Emeklik reformunu protesto eden eylemciler, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron karşıtı sloganlar atmıştı. Eylemciler, tiyatro salonuna girmeye çalışmış fakat polis göstericilerin salona girmesine engel olmuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, eşi Brigitte Macron ile tiyatro salonundan güvenlik güçlerinin eşliğinde güçlükle ayrılabilmişti.

Gazeteci Taha Bouhafs, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un tiyatro salonunda bulunduğu sırada sosyal medya hesabında şu paylaşımda bulunmuştu:

"Şu anda Paris'teki Bouffes du Nord tiyatro salonundayım. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un üç sıra arkasındayım. Bazı göstericiler buralarda ve herkesi buraya çağırıyor. Hazırlık yapılıyor. Bu akşam hareketli geçebilir."

Yorumlar (0)