Macron, Türkiye’ye karşı yandaş arıyor: Putin’le Libya ve Suriye konusunu görüştü

Türkiye’nin Libya’daki varlığından rahatsız olan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Libya ve Suriye konusunda kendisine destek vermesi için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile video konferans ile görüştü.

DÜNYA 26.06.2020, 22:38 Hanife
Macron, Türkiye’ye karşı yandaş arıyor: Putin’le Libya ve Suriye konusunu görüştü

Libya’da Türkiye’nin varlığından ve Akdeniz'deki haklarına sahip çıkmasından aşırı derece rahatsız olduğunu her fırsatta dile getiren Macron,  Türkiye’nin destek verdiği Libya Ulusal Mütabakat Hükümeti'nin, Hafter karşısındaki büyük başarısı karşısında iyice çıldırdı.

Diğer ülkelerden söylemlerine destek istemek için harekete geçen Macron, ilk adımını Putin ile görüşerek gerçekleştirdi.

Putin ve Macron video konferans yapmadan önce bazı açıklamalarda bulundu.



Putin: Suriye ve Libya'yı görüşeceğiz
 


Rus lider Putin, açıklamasında, görüşmelerinin ana başlıklarının koronavirüs ile mücadele, sıcak noktalardaki potansiyellerin büyümesi, Suriye, Libya, Ukrayna ve Balkanlar’daki problemleri masaya yatıracaklarını söyledi. 

Putin açıklamasında, ortak problemlerle mücadelede güçlerin birleştirilmesinin öneminin altını çizdi.



Macron: İleriye dönük iş birliği

Macron ise yaşanan bölgesel krizlerde Avrupa'nın önemine dikkat çekti. Güvenlik açısından ikili ve çok taraflı diyalog için somut şartlar olması gerektiğini söyleyen Macron, bu kapsamda  Libya, Ukrayna ve Suriye’deki krizlerin gündemde olması gerektiğini söyledi. Ayrıca açıklamasında sağlık, ekonomi ve çevre koruma alanlarında da iş birliğinin gerekliliğine de değindi.
 

Yorumlar (0)