Macron, Türkiye'nin Libya'daki varlığından rahatsız

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin dış politikada agresif ve Fransa'nın çıkarlarına aykırı hareket ettiğini öne sürerek Libya'dan çıkması gerektiğini savundu.

DÜNYA 15.06.2020, 21:55
Macron, Türkiye'nin Libya'daki varlığından rahatsız

Türkiye’nin Libya’daki uluslararası tanınan meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne verdiği destek Fransa devletini rahatsız etti!

Türkiye’nin yerinde ve zamanlaması uygun hamleleriyle Darbeci Hafter’in kirli planları da bozulmuş oldu ve stratejik bölgeler yeniden ele geçirildi.

“Türkiye’nin Libya’daki çatışmaya girmesi kabul edilemez”

Elysee Sarayı’nın yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Libya’daki çatışmaya müdahalesinin olmaması gerektiği ifade edildi.

Yapılan açıklamada Türkiye’nin BM’nin silah ambargosunu ihlal ettiği ve 7 savaş gemisini Libya’nın açıklarına gönderdiği iddia edildi.

Fransa’da darbeci Hafter’in safında!

Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkent Trablus merkezli ve Avrupa Birliği, Türkiye ve uluslararası kurumlar tarafından da tanınıyor. Ülkeyi işgal eden darbeci Hafter’e ise BAE, Mısır, Fransa, Suudi Arabistan ve Rusya gibi ülkeler destek veriyor.

“Fransa buna seyirci olamaz”

Yapılan açıklamada ayrıca Türklerin Libya’da kabul edilemez bir şekilde davrandığı ve NATO’dan faydalandığı kaydedilerek Fransa’nın buna seyirci kalmayacağı ifade edildi. Açıklama NATO’nun ortaklarıyla konuya ilişkin önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceği bir görüş alışverişinin olacağıyla devam etti.

“Türkiye’nin agresif eylemleri var”

Macron, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör koridorunu bozacak başarılı operasyonlarını agresif eylemler olarak nitelendiren Fransa, Türkiye’nin, Fransa’nın çıkarlarının olduğu bölgede koordinasyonsuz agresif eylemleri olduğunu iddia etti.

Yorumlar (0)