Macron, Serrac'ı Paris'e davet etti

Fransa'nın Trablus Büyükelçisi tarafından Serrac ile yapılan telefon görüşmesinde, Cumhurbaşkanı Macron'un Serrac'ı Paris'e davet ettiği bilgisi aktarıldı.

DÜNYA 23.08.2020, 21:45
Macron, Serrac'ı Paris'e davet etti

Fransa'nın Trablus Büyükelçisi Beatrice Le Fraper, Libya Başbakan'ı Serrac'ı telefonla arayıp Macron'un davetini ilettiğini paylaştı.

Libya Başbakanı Serrac cuma günü "siyasi ve milli sorumluluğunun, bölge ve ülkenin içinde olduğu salgın şartları ve durumun gereği olarak bütün ülkedeki askeri güçlere hemen ateşkes yapılması ve askeri operasyonların durdurulması yönünde talimat" vermişti.

Serrac, fiili bir ateşkes için Cufra ve Sirte'nin silahlardan arındırılan bölgeler olması, paralı ve yabancı askerlerin ülkeden çıkması gerektiğini işaret ederken bütün Libyalıların üzerinde anlaşabileceği Anayasa hükümlerine uygun olarak genel seçim ve Başkanlık Konseyi'nin gelecek mart ayında yapılması yönündeki çağrısını tekrarlamıştı.

Libya'nın doğusunda bulunan gayrimeşru güçlerin lideri olan Hafter'in siyasi müttefiki olan Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih de Serrac'ın ateşkes açıklamasına eş zamanlı olarak, "Sirte'nin yeni kurulacak Başkanlık Konseyi'ne geçici olarak ev sahipliği yapması ve acil bir ateşkes" konusunda çağrı yapmıştı.

Serrac'ı Macron Fransa'ya davet etti

Bu gelişmelerle birlikte Macron, Libya Başbakanı Serrac'ı Paris'e davet etti.

Başkanlık Konseyi'nin Basın Ofisi'nde yapılan açıklamada, Fransa Trablus Büyükelçisinin Serrac'ı telefonla aradığı kaydedildi. Yapılan görüşmede Libya'daki son gelişmelerle beraber iki ülkenin ilişkilerinin de konuşulduğu kaydedildi.

Büyükelçinin telefon görüşmesi sırasında Macron'un Serrac'ı en kısa zamanda Fransa'ya davet ettiğini bilgisine de ilettiği paylaşıldı.

Yorumlar (1)
Ahmet Çelik 4 yıl önce
Erdoğan'ın dediğini yapma diyecektir kansız