Macron, rakibini saf dışı bırakmak için yeni bir yöntem seçti

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, aşırı sağcı Le Pen’in yeni lider olarak seçilmemesi için ilginç bir politika izlemeye karar verdi. Macron, Le Pen’in seçilmesi halinde Avrupa’daki milliyetçilik ortamı ve savaşın yeniden alevleneceğini iddia etti.

DÜNYA 13.04.2022, 10:38 14.04.2022, 09:55
Macron, rakibini saf dışı bırakmak için yeni bir yöntem seçti

Fransa, seçim turlarına devam ediyor. İkinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde mevcut lider Emmanuel Macron ve aşırı sağcı rakibi Marine Le Pen yeniden karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor. Taraflar, seçim sonuçlanana kadar birbirlerine karşı farklı stratejiler yürütüyorlar. Ancak en ilginç strateji, Macron’dan geldi.

“Onu seçerseniz savaş başlayacak”

Macron, Strazburg’da düzenlediği mitingde, Le Pen hakkında şu ifadeleri kullandı: “Benim mücadelem yalnız Fransa için değil, tüm Avrupa halkı ve ülkeleri için Le Pen aşırı sağcı biri ve kendisinin projesi, Avrupa Birliği’nden çıkmak. Cumhurbaşkanı seçilirse Avrupa’da milliyetçilik savaşları yeniden başlayacak. Avrupa’da zaten binlerce senedir savaş gerçekleştirildi. Bu bölge, iç savaşlarla inşa edildi. Milliyetçiler arasındaki savaşlar sebebiyle pek çok kez yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalındı.”



“Le Pen, hukuka zarar veren biri”

“Le Pen, Macaristan’da olduğu gibi, hukuka ve demokrasiye karşı biri. Kendisi, imparatorluk hayalleri kuruyor. Bu hayal, bugün Rusya’nın ve başka ülkelerin de rüyası. Kendisi, Fransa için çözüm yolunun, Avrupa Birliği’nden çıkmak olduğunu iddia ediyor çünkü diğer Avrupa ülkelerine karşı strateji güdüyor. Ben ise Avrupa ile barış içinde çalışabilirim ve bizi, Avrupa’daki krizlerden koruyabilirim. Le Pen cumhurbaşkanı seçilirse Fransa artık bir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi üyesi olmayacak.”

Seçimin ikinci turu 24 Nisan’da

Le Pen ve Macron, ikinci tura kalan seçimler için 24 Nisan günü tekrar karşı karşıya gelecek.

Yorumlar (0)