Macron: Putin, 9 Mayıs'ta zafer istiyor!

Donetsk bölgesindeki tren saldırısının korkunç olduğunu kaydeden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Çok daha zor günler bizi bekliyor. 9 Mayıs, Rusya için önemli bir gün. Vladimir Putin, o gün zaferi kutlamak isteyecektir." dedi.

DÜNYA 08.04.2022, 20:20 10.04.2022, 09:10 Hakan Öksüz
Macron: Putin, 9 Mayıs'ta zafer istiyor!

Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Kramatorsk kentinde bulunan tren garına yapılan füze saldırısı, dünya kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Tahliye bekleyen sivillerin bulunduğu tren garına 2 füze atıldı. Saldırıda 4'ü çocuk 39 kişinin öldüğü, 100'den fazla kişinin yaralandığı kaydedildi.

"Bu saldırıdan sorumlu olanlar cezalandırılmalı"

Ukrayna-Rusya savaşının 44'üncü gününde yaşayan bu acı olay, dünyanın tepkisini çekti. Sivil katliamına tepki gösteren ülkelerden biri Fransa oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, olayın bir hayli korkunç olduğunu söyledi. Açıklamasını Twitter üzerinden yapan Macron, olaydan sorumlu olanların adalet karşısına çıkması gerektiğini belirtti.

Ukrayna'ya verdikleri destekleri sürdüreceklerini belirten Macron, "Avrupa olarak Rusya'nın üzerine yeni yaptırımlarla yükleneceğiz. Ukrayna'ya ekonomik yardımın dışında silah yardımı da yapacağız." ifadelerini kullandı.

"Zor günler bizi bekliyor"

Savaştaki son duruma ilişkin RTL radyosuna da konuşan Fransa Cumhurbaşkanı, karamsar bir tablo çizdi. Donbas bölgesine yapılacak Rus saldırılarının daha da şiddetleneceğini söyleyen Macron, "İlerleyen haftalarda çok daha zor günler bizi bekliyor olacak. 9 Mayıs, Rusya için önemli bir gün. Vladimir Putin, o gün zaferi kutlamak isteyecektir." dedi.

Yorumlar (0)