‘Macron istifa’ diyen kişi psikiyatri servisine yatırıldı

Fransa’daki bir canlı yayında haber sunan kişiye Cumhurbaşkanını Emmanuel Macron’u kastederek ‘istifa’ diyen kişi polislerce gözaltına alınıp, psikiyatri servisine gönderildi.

DÜNYA 11.11.2021, 10:48
‘Macron istifa’ diyen kişi psikiyatri servisine yatırıldı

France 2 kanalında sunuculuk yapmakta olan Julien Bugier, Normandiya bölgesinde bulunan Dieppe kasabasında yeni tip koronavirüs salgını ile bir canlı yayın gerçekleştirdiği sırada bir kişinin "Macron İstifa, Benalla hapise" diye bağırdığı işitildi. ‘Benalla’ diye bahsedilen kişinin daha önce Macron’u eleştiren ve göstericileri darp etmekten sabıkalı eski koruması olduğu biliniyor.

Başına gelmeyen kalmadı

Görüntülerde, haberlerini sunmaya devam eden Bugier’in gayet net duyduğu ‘istifa’ sloganına rağmen, endişe ve tedirginlik içinde yayınını sürdürmeye çalıştığı görülüyor.

Olaydan sonra Fransız basının yer alan haberlerde “Macron istifa” diye canlı yayını sabote eden kişi önce emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı. Daha sonra savcılığın talebiyle psikiyatri servisine sevk edildi.

Liderler de tepki gösterdi

İsmi belirtilmeyen kişinin, Macron’un ekonomi bakanı olduğu 2015 yılında, aldığı kararlar nedeniyle şirketinin batmasından sorumlu tutması nedeniyle ona çok kızgın olduğu ifade ediliyor.

Ulusal Birlik Partisi’nin liderliğini yapan Marine Le Pen’in, kendi sosyal medya hesabından bu olayla ilgili “İnanılmaz. Bu rejim her geçen gün daha da korkutmaya devam ediyor" yorumunu yaptı.

Aşırı solcu Boyun Eğmeyen Fransa Hareketi’nin lideri olan Jean-Luc Melenchon da alınan ‘zoraki psikiyatri’ kararının asla kabul edilemez olduğunu, özellikle bu olayda siyasi rakibi Le Pen'in politikalarının olumsuz etkisinin olduğunu savundu.

Psikiyatri servisine gönderdiği ilk kişi değil

2022’deki Cumhurbaşkanlık seçimlerine adaylığını resmen ilan etmese de hazırlandığı bilinen Macron’un kendisine yönelik olumsuz eleştirileri kaldıramadığı; elindeki devlet gücünü kullanarak kendisine muhalif olan sesleri baskılamaya çalıştığı öne sürülerek eleştiri oklarının hedefinde yer alıyor.

Geçtiğimiz Eylül ayında, ülkenin gündeyinde bulunan Lyon şehrini ziyaret ederken Macron’a yumurtalı protesto düzenleyen kişinin de aynı yöntemle savcılık zoruyla psikiyatri servisine yatırıldığı biliniyor.

Daha önce Toulus şehrinde bulunan bir pankarta da ‘Macronavirus’ yazan bir adam, polislerce sert bir müdahale ile gözaltına alınmıştı.

Yorumlar (0)