Macron ikinci tur için genç seçmen üzerinde "yeni bir şeyler" deniyor

Macron, Le Pen’i seçimlerde ikinci kez nasıl yenebileceğinin hesaplarını yapıyor. Anketlerde farkın açılması ise Macron’un hareketlerinden görüldü. Basın kuruluşları Macron’un kamera arkasında gömleğinin düğmesi açık olarak verdiği pozları genç seçmeni etkileme çabası olarak yorumladı.

DÜNYA 18.04.2022, 11:24
Macron ikinci tur için genç seçmen üzerinde "yeni bir şeyler" deniyor

Fransa’da 24 Nisan Pazar günü cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna gidilecek.

İkinci tur için yarışacak olan adaylar Macron ile aşırı sağcı Le Pen, yaptıkları mitinglerde seçmenlerle buluşmalar düzenliyor.

İkinci turdan önce Macron’un rahatlığı

Marsilya’da destekçileriyle buluşan Macron’un arka planda verdiği poz ise dikkatleri çekti.

Macron gömleğinin düğmelerini açtı ve rahat tavrı objektiflere yansıdı. Sosyal medya üzerinde yapılmış olan paylaşımlarda, Fransa liderinin alacağı galibiyetten emin olduğuna dair ifadeler paylaşıldı.

“Le Pen’e karşı yapılan strateji işe yaradı” yorumu

The Times’ın yaptığı haberde, anketlerde birbirlerine yakın oy puanları olan Macron ve Le Pen’in arasındaki farkın Macron lehine 10 puana kadar çıktığı kaydedildi.

Macron’un Le Pen’i Fransa için aşırı sağ bir tehlike olarak gösterme girişiminin işe yarıyor gibi göründüğü” ifade edildi.

“Fark 10 puan oldu”

Ipsos-Sopra Steria tarafından yapılan araştırmaya göre, Macron’a verilen desteğin %55,5’e çıktığı kaydedilirken, Le Pen’in %44,5 bandında bulunduğu söyleniyor. Konuyla ilgili hata payı ise %2,4 oldu.

Genç seçmenler üzerinde etki oluşturmaya çalışıyor

Daily Mail gazetesi tarafından Macron’un Marine Le Pen’e karşı bir dizi perde arkası fotoğrafla birlikte genç seçmenleri etkilemeye çalıştığına yer verildi.

Yayımlanan haberde çabaya ilişkin, “Göğsünü gösteren düğmesi açılmış gömlek de buna dahil” ifadelerine yer verildi. Macron’la ilişkili kareler de sosyal medyada paylaşıldı.

Yorumlar (0)