Macron: Erdoğan, AB'de istikrarsızlık yaratıyor

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Doğu Akdeniz ve Libya'daki gelişmeleri ele alarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrupa Birliği'nde istikrarsızlık oluşturduğunu iddia etti.

DÜNYA 20.08.2020, 21:55
Macron: Erdoğan, AB'de istikrarsızlık yaratıyor

Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Libya'daki hamlelerinden büyük bir rahatsızlık duyan Macron görüşlerini ülke basınıyla paylaştı.

Macron, Erdoğan'ın izlemiş olduğu politikadan duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.

Paris Match dergisine konuşma yapan Macro, "Erdoğan İslamizm ve milliyetçilik karışımına dayanan genişlemeci bir politika izliyor." dedi.

"Erdoğan'ın uyguladığı politika istikrarsızlığa neden oluyor"

Macron görüşlerinin devamında, "Erdoğan'ın uygulamış olduğu politika Avrupa'nın değerleriyle örtüşmüyor ve istikrarsızlık faktörü durumunda." ifadelerini kullandı.

Brüksel'e de bir mesaj gönderen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'nın yaşanan gelişmeleri gerçekçi bir şeklide ele alarak kendi çıkarlarıyla örtüşecek konumda hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

"Gerilimi savunmuyorum"

Macron ayrıca, "Gerilimi savunmuyorum fakat simetrik eylemler gerekli olduğundan güçsüz diplomasiden kaçınılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Macron'un gerilime dair sözleri ise Paris yönetiminin son hamleleriyle oldukça çelişiyor. GKRY'ye savaş uçakları yollayan Fransa, Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile bir tatbikat yapmıştı.

Yorumlar (1)
Ahmet Çelik 4 yıl önce
Karaktersiz barbar, sömürgeci, katil, yamyam. Bu dünya Fransız alçaklarından kurtulması lazım