Macron'dan yaklaşan seçimler öncesi, Paris Camisi'ne ziyaret

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşan seçimler öncesi Paris Camisi'ne bir ziyarette bulundu.

DÜNYA 09.03.2021, 17:55 10.03.2021, 13:10
Macron'dan yaklaşan seçimler öncesi, Paris Camisi'ne ziyaret

Paris Camisi'ne ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, cami ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Makron’un Fransa’da yaşamını sürdüren Müslümanlara dostluğunu ilettiği ifade edildi.

Ziyarete ilişkin verilen bilgilerde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u Cami Yöneticisi Chems-eddine Hafız’ın karşıladığı ve yapılan sohbet sırasında Macron  ile "dostça ve sıcak" bir görüşme gerçekleştiği kaydedildi.

Fransa İçişleri Bakanı: Daha çok ibadethane kapatamıyoruz

Bir süre önce yaptığı açıklamalarıyla gündeme gelen ve Müslümanların tepkisine neden olan Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, yasal gerekçelerse yalnızca 17 ibadethaneyi kapatabildiklerini dile getirmiş sunulan yeni yasa tasarısıyla artık kalan ibadethaneleri de kapatabileceklerini söylemişti.

Macron'un hedefinde Müslümanlar var eleştirisi

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından 2 Ekim 2020'de "İslamcı ayrılıkçı" yasa tasarısı olarak açıklanan ve gelen tepkiler üzerine ismini "Cumhuriyet Yasalarına Saygıyı Güçlendiren Prensipler" olarak değiştirilen yasa tasarısının Müslümanları hedef aldığı tartışılıyor.

Yasa tasarısı, ayrıca Müslümanları hedef aldığı düşüncesiyle Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplum ile sivil toplum kuruluşları tarafından da sıkça eleştirilere tabi tutuluyor.
 

Yorumlar (0)