Macron'dan Türkiye ve Rusya vurgusu: Kaybedemeyiz!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bölgenin önemli güçleri olan Türkiye ve Rusya ile daha iyi ilişkiler kurulması gerektiğini söyledi. Macron, "Daha geniş bir serbest dolaşım bölgesi belirlemeliyiz. Yoksa Avrupa tam anlamıyla barışa kavuşamayacak." dedi.

DÜNYA 13.04.2022, 19:36 14.04.2022, 11:59 Hakan Öksüz
Macron'dan Türkiye ve Rusya vurgusu: Kaybedemeyiz!

Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşırı sağcı lider Le Pen ile yarışan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşı yorumlayan Macron, Avrupa'nın Rusya'ya ve Türkiye'ye nasıl bakması gerektiğinden bahsetti.

"Daha geniş bir serbest dolaşım bölgesi olmalı"

Rusya ve Türkiye ile Avrupa'nın arasının son yıllarda açıldığına işaret eden Macron, ilişkilerin düzeltilmesi gerektiğine değindi. Bu iki ülkeyle ilişkilerin düzeltilmemesi halinde Avrupa'da tam anlamıyla bir barış ortamının sağlanamayacağını kaydeden Macron, "Daha geniş bir serbest dolaşım bölgesi belirlemeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin de onlarla problemi var"

Türkiye ve Rusya'nın bölge için önemli iki ülke olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Macron, "Onları Avrupa'dan ittikçe Çin'e yönelecekler. Türkiye'nin de İran ve Suudi Arabistan gibi ülkelerle problemleri var." diye konuştu.

"Batının zayıflığı, Putin'e cesaret verdi"

Türkiye ile Avrupa'nın arasının daha iyi olması gerektiğine değinen Macron, "Batı'ya sırtını dönmeleri iyi olmaz. Uzun vadede kötü sonuçlar doğurur. Batı ülkelerinin gittikçe zayıflaması, Rusya lideri Putin'i cesaretlendirdi. Bu nedenle Ukrayna'ya daha büyük bir cesaretle savaş açabildi." dedi.

Yorumlar (0)