Macron'dan, İngiltere'ye mutasyonlu Kovid-19 suçlaması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonlu virüs sebebiyle zor bir dönemden geçtiklerini söyleyerek İngiltere'yi suçladı.

DÜNYA 02.04.2021, 12:40 02.04.2021, 17:52
Macron'dan, İngiltere'ye mutasyonlu Kovid-19 suçlaması

Avrupa ülkelerinde, Kovid-19 vaka sayılarında yaşanan artış ve mutasyonlu varyant nedeniyle Londra ve Paris hükümetleri arasında ipler gerildi.

Yeni varyant, İngilizlerde tespit edildi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, İngiltere’de ortaya çıkan Kovid-19 varyantının, Fransa’daki direnci kırdığını söyleyerek Londra yönetimini suçladı. Bu varyantın çok tehlikeli olduğunu söyleyen Macron, Fransa’daki bütün bölgelere önemli oranda zarar verdiğini açıkladı.

Son dönemlerde yeni bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Macron, bir yanda pandemi krizini bitirmesinin umulduğu aşılar varken bir yandan da Kovid-19'un yeni varyantının Avrupa genelinde yayılması olduğunu ifade etti. Macron, mutasyonlu virüse ilişkin; bu varyantın ilk defa İngiliz komşularında ortaya çıktığını söylerken söz konusu varyantın, salgın içinde salgına neden olduğunu ifade etti.

“İngiltere varyantı daha ölümcül”

İngiltere’de beliren mutasyonlu virüsün yalnızca bulaşıcı olmadığını söyleyen Macron, bu varyantın daha ölümcül olduğuna dikkat çekti.

Virüs sebebiyle kötü bir durumda olduklarını ifade eden Macron, yoğun bakım ünitelerinin artık yalnızca sağlıklı vatandaşlara bakmak zorunda kaldığını söyledi.

Dünya geneline bakıldığında Fransa, Kovid-19 vaka sayısı açısından ABD, Brezilya ve Hindistan’dan sonra en çok vaka sayısına sahip dördüncü ülke konumunda yer alıyor. Fransa’da bugüne kadar Kovid-19 sebebiyle 4 milyon 695 bin 82 vaka görülürken, 95 bin 976 insan hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)