Macron'dan "cami saldırısı" açıklaması!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa’nın Bayonne kentindeki cami önünde gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin, "Cumhuriyet nefreti asla tolere etmeyecek." ifadesini kullandı.

DÜNYA 29.10.2019, 16:34
Macron'dan "cami saldırısı" açıklaması!

Fransa’nın Bayonne kentinde bulunan cami önündeki silahlı saldırı sonucu 2 kişi ağır yaralandı. Gözaltına alınan 84 yaşındaki Claude Sinle ise saldırıyı üstlendi. 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, saldırıya ilişkin açıklamasında, "Düşüncelerim kurbanlardan yana. Cumhuriyet nefreti asla tolere etmeyecek. Failleri cezalandırmak ve Müslüman vatandaşlarımızı korumak için her şey yapılacak. Bu konuda taahhütte bulunuyorum." ifadelerini kullandı. 

Ne olmuştu?

Fransa’nın Bayonne kentinde Claude Sinle isimli saldırgan, caminin önündeki bir aracı ateşe verirken, iki kişiye ateş açmıştı. 

Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesinin ardından kontrol altına alınırken, olay sonucu ağır yaralanan 74 ile 78 yaşlarındaki iki kişi Bayonne Hastanesi'ne kaldırılmıştı. İçişleri Bakanı Devlet Sekreteri Laurent Nunez, olay yerine giderek cami cemaatiyle ve cami başkanıyla bir araya gelmişti.

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, "Saldırı hepimizi üzdü ve öfkelendirdi. Şok olan ve korkan Müslüman topluluğuna dayanışmamı ve desteğimi gönderiyorum." demişti. 

Landes şehrinin belediye başkan yardımcısı Mike Bresson ise yakalanan zanlıya ilişkin, "Psikolojik olarak rahatsız olan birine benziyor." ifadesini kullanmıştı.

Cami saldırganın 2015 yılına kadar aşırı sağcı parti Ulusal Cephe'nin üyesi olduğu ve 2015 yılında da yerel seçimlerde aday olduğu öğrenilmişti. Ulusal Cephe, zanlının partinin siyasi çizgisine aykırı açıklamalarda bulunması nedeniyle partiden uzaklaştırıldığını ileri sürmüştü. Partinin Genel Başkanı Marine Le Pen, yaşanan saldırıyı, "Partinin değerlerine aykırı ve kabul edilemez." olarak değerlendirmişti. 

Yorumlar (0)