Macron'dan ABD'ye "soykırım" eleştirisi!

Rusya'yı soykırım yapmakla suçlayan ABD Başkan Joe Biden'ı eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Bu tanımı hukukçular yapmalı, siyasetçiler değil. Bunu diyerek Ukrayna'ya yardım etmiş olmuyorsunuz. Eğer soykırımsa uluslararası müdahale gerekir." dedi.

DÜNYA 14.04.2022, 23:00 Hakan Öksüz
Macron'dan ABD'ye "soykırım" eleştirisi!

Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaşın 50'nci günü de geride kaldı. 24 Şubat'ta başlayan savaşla birlikte Rusya Devlet Başkanı Vladiir Putin'e yapılan eleştirilerin boyutu da arttı.

ABD Başkanı Joe Biden, Putin'in Ukrayna'da "soykırım" yaptığını belirtmiş ve sivil katliamlarına dikkat çekmişti. Biden'ın kullandığı bu ifadeleri destekleyenler kadar karşı çıkanlar da vardı.

"Bu tanımı siyasetçiler yapmamalı"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Biden'ın Rusya'yı "soykırım" ile suçlamasının yanlış olduğunu söyledi. ABD Başkanı Biden'ın "Soykırım yapıldı." şeklindeki ifadelerinin hiçbir şeye yaramadığını kaydeden Macron, "Bu tanımı kullanarak Ukrayna'ya yardım etmiş olmuyorsunuz. Bu tanımı hukukçular yapmalı, siyasetçiler değil." dedi.

"Eğer soykırım diyorsanız müdahale etmelisiniz"

France Bleu radyosuna konuşan Macron, Ukrayna lideri Zelenski ile telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

Soykırım tanımının bu kadar kolay kullanılmaması gerektiğinin bir kez daha altını çizen Macron, "Eğer bu soykırım ise o zaman uluslararası anlaşmalar gereğince müdahale etmek zorundasınız. Yani savaşa taraf olacaksınız. ABD'nin bu savaşa girmek istediğine inanmıyorum. Öyleyse neden 'soykırım' diyorsunuz?" diyerek Joe Biden'ı eleştirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, daha önce kendine yöneltilen sorulara, "Soykırım ifadesini kullanmayacağım." yanıtını vermişti.

Yorumlar (0)