Macron: Bu yaz yabancıların seyahatleri sınırlandırılacak

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınından dolayı bu yaz büyük çaplı seyahatlerin sınırlı olacağını söyledi.

DÜNYA 05.05.2020, 15:24
Macron: Bu yaz yabancıların seyahatleri sınırlandırılacak

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, gazetecilere verdiği bir demeçte, bu yaz Fransız halkının büyük çaplı yabancı geziler yapmasının mümkün olmayacağını, Covid-19 salgınının yeniden canlanma riskini azaltmak için Avrupa içindeki gezilerin bile sınırlandırılmasının gerekebileceğini belirtti.

İnsanların tatiller konusunda düşünceli olduğunu ve buna dair bir şey söylemek için henüz çok erken olduğunu kaydeden Macron, “Söyleyebileceğim tek şey, yaz tatillerinde bile büyük uluslararası seyahatleri sınırlayacağımızdır. Avrupalılar arasında kalacağız ve salgının nasıl geliştiğine bağlı olarak biraz daha kendi içimize kapanabiliriz. Tüm bunları Haziran başında bileceğiz." şeklinde konuştu.

Fransa'da, uygulanan karantina tedbirleri 11 Mayıs'ta kademeli olarak sona eriyor. 11 Mayıs'tan sonra vatandaşlar ikametgahlarının etrafındaki 100 kilometreye kadar hareket etme imkanı bulabilecek.

Covid-19 salgınından dünya genelinde en ciddi şekilde etkilenenlerden biri olan ülkede şu ana dek 169 bini aşkın vakaya rastlanırken yaklaşık 25 bin kişi de salgın sebebiyle hayatını kaybetti. 

Yorumlar (0)