Macron: Afrikalıların kızgınlıklarının ardında Rusya ve Türkiye var

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinde bir gazeteye vermiş olduğu röportajda, Afrikalaların sömürge dönemi sonrasındaki Fransa kızgınlıklarının sebebinin Türkiye ve Rusya olduğunu iddia etti.

DÜNYA 21.11.2020, 00:35
Macron: Afrikalıların kızgınlıklarının ardında Rusya ve Türkiye var

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinde bir gazeteye vermiş olduğu demeçte Afrikalıların sömürge döneminden dolayı kendilerine olan kızgınlığından Rusya ve Türkiye'yi sorumlu tuttu.

Barkhane Operasyonu'na ilişkin gelecek aylarda yeni kararların alınacağının altını çizen Macron, "Afrikalı ortaklarımızın Fransa'nın yanında kalmalarını istediklerini açık bir şekilde yeniden söylemelerine ihtiyacım var." dedi.

"Kızgınlığın arkasında Rusya ve Türkiye var"

Gelecek sene Ruanda'ya gitmeyi düşündüğünü aktaran Macron, "Sömürge döneminin ardından kızgınlıklara ilişkin, kimi Afrikalı liderler fakat özellikle Rusya ve Türkiye gibi yabancı ülkelerce uygulanan bir strateji bulunuyor. Saf olmamak lazım." şeklinde konuştu.

Macron, bu tarz videoları hazırlayanların ve Fransız medyasındaki bu seslerin birçoğunun Türkiye ve Rusya tarafından maaş aldığını iddia etti.

Macron karikatürlere ilişkin ifadelerin Müslüman Kardeşler ve Türkiye tarafından çarptırıldığını ve bunun Sahra Altı Afrika da dahil olmak üzere kamuoyunun görüşünü etkilediğini söyledi.

Yorumlar (0)