MacKenzie Scott, boşanma tazminatını bağışladığını duyurdu

“Dünyanın en pahalı boşanma davası” taraflarından olan MacKenzie Scott, dünyadaki servetin küçük bir azınlıkta toplanmasından rahatsız olduğunu belirterek kurumlara bağışta bulunmaya başladı. Scott, son olarak, 2,7 milyar dolar değerinde bağışta bulunduğunu açıkladı. 

DÜNYA 16.06.2021, 17:25 17.06.2021, 09:17
MacKenzie Scott, boşanma tazminatını bağışladığını duyurdu

Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’tan 2019 senesinde boşanan MacKenzie Scott, boşanma davasının bitişiyle birlikte dünyanın en zengin kadınları arasına girdi. “Dünyanın en pahalı boşanma davası” taraflarından olan Scott, tazminat olarak 38 milyar dolar aldı. 

51 yaşındaki Scott, boşanma davasının artçılarının bitmesinin ardından servetini bağışlamaya başladı. “Dünyadaki tüm paranın küçük bir azınlıkta toplanmasından rahatsızım.” diyen Scott, boşanmanın üzerinden geçen 2 senede toplam 286 kuruluşa 2,7 milyar dolar değerinde bağış yaptığını duyurdu. 

Bezos’tan ayrıldıktan sonra fen bilimleri öğretmeni Dan Jewett ile evlenen Scott, eşinin de kendisi gibi bağışlarda bulunduğunu ve bu bağışların, kuruluşların çalışmalarına destek olması için yapıldığını söyledi.  



“Sistemlerin değişime ihtiyacı var” 

Bir grubun sürekli olarak servetini artırmasından dolayı rahatsızlık duyduğunu, artık dünyanın değişmesi gerektiğini ve sistemlerin değişmesi için de paraya ihtiyaç duyulduğunu; bu sebeple servetini bağışladığını açıklayan Scott, şu anda dünyada var olan sistemin değişmesi için en iyi çözümün sağlanması gerektiğini belirtti. 

2020’de de aynı aynı duyuruyu yapmıştı 

Scott, 2020 senesinde, Covid-19 ile mücadelenin yeni başladığı dönemlerde de aynı duyuruyu yapmış pek çok okula toplamda 6 milyar dolar bağış yapmıştı. Scott’ın şimdiye kadar kaç kuruma ve ne kadar bağışta bulunduğu bilinmiyor.  



“Verme Sözü” anlaşmasını imzalamıştı 

Dünyanın en zenginleri listesinde olan evli çiftler, boşanma davalarından sonra “Verme Sözü” isimli bir anlaşma imzaladılar. Bu anlaşma sayesinde dünyanın en zengin insanları, boşandıktan sonra, yaşamları boyunca servetlerinin çoğunu ihtiyaç sahipleri ve kurumlara bağışlama sözü veriyorlar. İmzalanan anlaşma ise taahhüt olarak geçiyor. Bill ve Melinda Gates çifti de bu anlaşmayı imzalayan zenginler arasında yer alıyor. 

Yorumlar (0)