Macaristan: İkinci dalga için hazırlıklı olmalıyız

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yaz aylarında azalacağını ancak Ekim-Kasım gibi ikinci bir enfeksiyon dalgasının gelebileceğini ve hazırlıklı olmaları gerektiğini kaydetti.

DÜNYA 01.05.2020, 11:10
Macaristan: İkinci dalga için hazırlıklı olmalıyız

Macaristan Başbakanı Orban, bugün devlet radyosuna verdiği demeçte, Macaristan'ın yaz aylarında Covid-19 salgınının enfeksiyon oranlarındaki muhtemel bir yavaşlamanın ardından Ekim ve Kasım aylarında potansiyel bir ikinci dalgaya hazırlanması gerektiğini söyledi.

Orban, "Virüs gitmedi, sadece biraz zaman kazandık, Ekim-Kasım aylarında gelebilecek ikinci dalga için hazırlanmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Başkent çevresindeki önlemler gevşetilmeyecek

Orban ayrıca, ülkede görülen Covid-19 kaynaklı can kayıplarının yüzde 80'inin kaydedildiği Budapeşte ve çevresindeki hareket kısıtlamalarının, o bölgede ölüm oranı düşene kadar hafifletilmeyeceğini belirtti.

Pazartesi gününden itibaren Macaristan, hükümetin epey zarar gören ekonomiyi canlandırma çalışmaları kapsamında dükkan ve restoranların yeniden açılmasına izin verilecek olan kırsal kesimdeki bazı önlemleri gevşetecek.

Bugüne kadar Macaristan 2 bin 863 Covid-19 vakası ve 323 can kaybı bildirdi.

Yorumlar (0)