Macaristan'ı Afgan göçmen telaşı sardı: 'Bir an önce Türkiye ile anlaşın'

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, Türkiye ile göçmen konularındaki problemlerin bir an önce çözülmesi gerektiği konusunda AB’ye çağrıda bulundu.

DÜNYA 13.07.2021, 09:18 13.07.2021, 09:20
Macaristan'ı Afgan göçmen telaşı sardı: 'Bir an önce Türkiye ile anlaşın'

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto, AB ülkelerinin dışişleri bakanları ile Brüksel'de toplantıya katıldı.

“AB’nin güvenliği için göçler durdurulmalı”

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Szijjarto, dünya ekonomisini ve siyasetini gelecekte, göç ve salgının belirleyeceğini, bu sebeple AB'nin de buna hazırlanması gerektiğini ifade etti. Szijjarto ayrıca, Avrupa'nın güvenliği için göç dalgalarının bir an önce durdurulması gerektiğini belirtti.

NATO'nun Afganistan'dan çekilmesinin güvenlik problemi haline geleceğini ifade eden Szijjarto, bu durumun, Afganistan'ı yeniden göç kaynağı yapabileceğine dikkat çekti.

“Türkiye ile problemler çözülmeli”

Szijjarto, daha şimdiden Afganistan’ı terk eden binlerce ailenin Avrupa'ya doğru yola çıktığına vurgu yaptı ve "Yeni göç dalgasını engellemek için Türkiye'yle göç konusunda bütün problemler bir an önce çözülmeli." şeklinde değerlendirmelerde bulundu.



Yorumlar (0)