Macaristan'da genel seçim sonuçlandı

Macaristan'da gerçekleştirilen genel seçimi şu anda da hükümette bulunan Fidesz (Macaristan Yurttaş Birliği) ve KDNP (Hristiyan Demokratik Halk Partisi) koalisyonu kazandı.

DÜNYA 04.04.2022, 00:59 04.04.2022, 14:38
Macaristan'da genel seçim sonuçlandı

NVI (Macaristan Ulusal Seçim Ofisi) tarafından paylaşılan veriler doğrultusunda, oyların yaklaşık olarak yüzde 77'lik kısmı sayıldı. Bu neticeler doğrultusunda, Başbakan Viktor Orban’ın liderliğindeki KDNP-Fidesz koalisyonu oyların yarısını, DK (Demokratik Koalisyonu), LMP (Macaristan Yeşiller Partisi), MSZP (Macaristan Sosyalist Partisi), Momentum, PM (Diyalog Partisi) ve Jobbik'in meydana getirdiği çatı oluşumu 'Macaristan için Birlik' oyların yaklaşık olarak yüzde 41'ini, aşırı sağcı Mi Hazank (Bizim Ülkemiz) ise oyların yaklaşık olarak yüzde 7'lik kısmını alarak Meclis'te temsil hakkı kazandı.



Seçime katılım düşük

Bu neticeyle birlikte 199 sandalyenin bulunduğu Meclis'te, KDNP-Fidesz koalisyonu 135 vekil, Macaristan için Birlik 57 vekil ve Mi Hazank ise 7 vekil ile temsil hakkı elde ediyor. Şu anki neticeler doğrultusunda 135 vekil çıkarmayı başaran Fidesz, 3'te 2 oranındaki çoğunluğa da ulaşıyor.

NVI, halkın seçime katılma oranını yüzde 68 olarak duyurdu. 

Yorumlar (0)