Maas: Süreci uzatmayı düşünebiliriz

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İngiliz Parlamentosu'nun onaylamaması halinde Brexit'e uzatma verilebileceğini söyledi.

DÜNYA 21.10.2019, 13:56
Maas: Süreci uzatmayı düşünebiliriz

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İngiliz Parlamentosu'nda Pazartesi oylanacağı tahmin edilen Brexit teklifinin geçmesini umduğunu söyledi. Maas, yasa teklifinin geçmesi için 31 Ekim son tarihinin kısa bir süre uzatılabileceğini tahmin ettiğini de belirtti.

Almanya'nın başkenti Berlin'de konuşan Maas, "Umarım İngiliz Parlamentosu, gerekli sorumluluğu göstererek bugün bir karar alabilir ve biz de bu karar sayesinde düzenli bir Brexit'e ulaşmak için gerekenleri yapabiliriz" diye konuştu.

Maas, "İngiltere'de yasa teklifinin geçmesiyle ilgili bir sorun yaşanması durumunda, kısa ve teknik bir uzatma ihtimalini seçenek dışı bırakmam" diye ekledi.

Maas, "Yasa teklifi geçmeyecek olursa, Avrupa Birliği üyeleri olarak biz de tam bir uzatma verilip verilmeyeceğine bir bakarız. Uzatmayla ilgili net kararımızı ancak yasa teklifinin geçmemesi durumunda düşünürüz. Şu anda bu konu hakkında bir spekülasyon yapmanın mantıklı veya doğru olduğunu düşünmüyorum" diyerek Brexit sürecinin uzaması hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Yorumlar (0)