Lviv'e füze saldırısı

Ukrayna'nın Lviv şehri yakınında bulunan bir yakıt deposunun 2 güdümlü füzeyle imha edilmesi neticesinde oluşan patlamalarda minimum 5 kişinin yaralandığı öğrenildi. Lviv Belediye Başkanı Sadovyi, kente yeni bir füze saldırısı daha yapıldığını duyurdu.

DÜNYA 26.03.2022, 23:18 27.03.2022, 18:07
Lviv'e füze saldırısı

Lviv Askeri İdaresi Başkanı Maksim Koziskiy, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, yerel saatle 16.25 sularında Lviv yakınlarında bulunan yakıt deposuna 2 güdümlü füze saldırısı gerçekleştirilmesi neticesinde 3 büyük patlamanın yaşandığını açıkladı.

Koziskiy, "Kent yakınlarında Kryvçisy yönünde 3 kuvvetli patlama oldu. An itibarıyla siren sesleri çalıyor, bu sebeple herkes sakin olmalı ve sığınaklarda kalmaya devam etmeli." dedi.

Peş peşe yaşanan patlamalar neticesinde minimum 5 kişinin yaralandığını söyleyen Koziskiy, Rus ordusunun hava saldırısında şehirde herhangi bir apartmanın hedef alınmadığı bilgisini de aktardı.

"Hava saldırısı tehlikesi sürüyor"

Diğer yandan, Lviv Belediye Başkanı Andriy Sadovyi, kente yeni bir füze saldırısı daha gerçekleştirildiğini açıkladı.

Sadovyi, sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, Rus ordusunun füze saldırısının yerel saatle 19.00'da tekrarlandığını belirtti. Sadovyi, söz konusu açıklamasında, “Kent yakınlarına bir saldırı daha gerçekleştirildi. 3 kuvvetli patlama yaşandı. Hava saldırısı tehlikesi sürüyor.” sözlerini sarf etti.

Yorumlar (0)