'Lüzumsuz, maske takana para cezası verelim' diyen bir ülke var!

İtalya Roma'ya 50 km mesafedeki Sutri kasabasının belediye başkanı Vittorio Sgarbi, koronavirüs pandemisinde lüzumsuz maske takanlara para ve hatta hapis cezası verilmesinin önünü açan şaşırtan bir kararnameyi hükümetin oyuna sundu.

DÜNYA 07.09.2020, 01:15 07.09.2020, 01:36
'Lüzumsuz, maske takana para cezası verelim' diyen bir ülke var!

İtalya Roma'nın 50 km kuzeyinde bulunan Sutri kasabasının belediye başkanı Vittorio Sgarbi, koronavirüs pandemisinden dolayı gündelik hayatın bir parçası haline gelen maske kullanımının sınırlandırılması gerektiğine inandığını kaydetti.

Belediye başkanından şaşırtan kararname

Sgarbi söz konusu kamu güvenliği olduğunda kimliğin belirlenmesini zorlaştıracak olmasından dolayı makse kullanımının abartılmaması gerektiğini kaydetti.

İtalya belediye başkanı bu kanısından ötürü, gereksinimi olmayan durumlar için maske takan birine ceza verilmesini dahi içeren bir kararname sundu. Kararnamenin uygulanabilmesi için İtalya hükümeti tarafından onay gerekiyor.

Sgarbi kararnemenin terörle mücadele yasaları dahilinde sunulduğunu söylüyor. Söz konusu kararname, kamuya açık alanlarda, kişilerin yüzünü kapatmasının yasaklanmasını içeriyor.

Yasağa uyulmadığında eğer karar onaylanırsa kişiler 2 bin euro ceza ödemek durumunda kalabileceği hatta hapis cezası dahi alabileceği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)