Lüks Japon restoranından ilginç korona virüs tedbiri

Japonya’daki lüks bir otel restoranı, korona virüsün müşterilerine bulaşmasını engellemek adına alışılmışın dışında bir yöntem uygulamaya başladı. Masanın üstüne, baş bölümünü tamamıyla içine alan geleneksel avizeler yerleştiren işletme yetkilileri, otel misafirlerine bu sıra dışı deneyimi ücretsiz bir şekilde sunarken, 30 bin yen (260 dolar) karşılığında rezervasyona da açık olduğunu bildirdi.  

DÜNYA 19.11.2021, 13:01 20.11.2021, 18:14
Lüks Japon restoranından ilginç korona virüs tedbiri

Çalışma şartlarını ve tüketim alışkanlıklarını değiştiren Kovid-19 salgını, Japonya'daki bir otel restoranını alışılmadık bir tedbiri uygulamaya teşvik etti. 

Lüks restorandan ilginç Kovid-19 önlemi

"Hoshinoya Tokyo" isimli işletme, özel bir yemek masasının üstüne müşterilerin baş kısmını içine alacak büyüklükte bazı avizeler yerleştirdi. Salgının ardından ülkedeki restoranlarda standart duruma gelen koruyucu bölmelerden ilham alan işletme, müşterilerinin yemek deneyimini daha keyifli ve sağlıklı hale getirecek bir çözümün hedeflendiğini aktardı. 

Damlacık enfeksiyonuna önlem 

Müşterilerin hareket alanını sınırlamayacak bir biçimde özel olarak tasarlanan avizelerin, yemek esnasında damlacık yolu ile bulaşan enfeksiyonları engellemeyi amaçladığı belirtildi. Materyal olarak şeffaf ve kağıt plastiğin kullanıldığı aktarıldı. Otel misafirlerine ücretsiz bir şekilde hizmeti sunan restorandan gelen açıklamada, 40 metrekarelik alana kurulu yemek masasının 30 bin yen (yaklaşık 260 dolar) karşılığında dışarıdan rezervasyona da açık olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)