Lüks içinde "yüzüyorlar!"

Kanallarıyla ünlü olan tarihî kent Venedik sel felaketiyle boğuşmaya devam ediyor. Dünyanın lüks mağazalarını barındıran kentteki bu durum, zengin turistlerin alışveriş tutkusunu engellemedi. Bu nedenle İtalyan gazeteler, "lüks içinde yüzmek" şeklinde espri yaptı.

DÜNYA 19.11.2019, 15:22
Lüks içinde "yüzüyorlar!"

İtalya'nın kuzeyinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava sebebiyle sular altında kalan Venedik konuşulmaya devam ediyor.

Hafta sonu etkili olan yağışlar sebebiyle su seviyesi yükselen Venedik, beklenmedik oranda sular altında kaldı. 

Birbirinden kanallarla ayrılmış ve köprülerle bağlanan 118 adanın üzerine kurulu olan kentte yapılan ölçümlerde su seviyesi 187 santimetreye yükseldi. Belediye Başkanı Luigi Brugnaro, sel sularının tarihin en yüksek ikinci seviyesine ulaştığını kaydetti. 1966 yılında su seviyesi 194 santimetre olarak ölçülmüştü.

İki kişinin hayatını kaybetmesine yol açan sel sularına aldırmayan turistler, Venedik'te gezebilmek için çizme almaya başlayınca satışlarda artış yaşandı. Çizmeleri ayağına geçiren turistler, sular içinde yürüyerek fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Bunun üzerine İtalyan gazeteler de "lüks içinde yüzmek" şeklinde espri yaptı.

Ne olmuştu? 

İtalya’nın kuzeydoğusunda bulunan ve su kanallarıyla ünlü Venedik, aşırı yağışlar sebebiyle bir hafta önce sular altında kalmıştı. 

Yerel medya, birçok tarihî bölgenin, evlerin ve otellerin sular altında kaldığını, iki kişinin de yaşamını yitirdiğini bildirmişti. 

İtalyan hükümeti, ülke genelindeki olumsuz hava şartlarından en çok etkilenen ve kanallarıyla ünlü olan tarihî kent Venedik için harekete geçmişti. 

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, 12 Kasım'ı 13 Kasım'a bağlayan gece yoğun yağış nedeniyle suların 187 santimetreye kadar yükseldiği ve birçok yapının hasar gördüğü kentte incelemelerde bulunmuş ve kabinesini toplamıştı. 

Conte, bakanlar kurulunun ardından sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Hükümet, Venedik için acil durum ilan edilmesini onayladı. Kentin ve yerel halkın acil ihtiyaçlarına destek maksatlı 20 milyon avroluk kaynak tahsis ettik. Özel teşebbüslerin ve esnafın zararını tanzim için çalışmalarımız sürüyor.” ifadelerine yer vermişti. 

Venedik'teki Büyük Kanal'da bulunan Veneto Bölge Parlamentosu'nu, üyelerin iklim değişikliğine ilişkin önergeleri reddetmesinden iki dakika sonra su basmıştı. 

Yorumlar (0)