Lukaşenko, "Dış güçler" dedi

Belarus Cumhurbaşkanı Lukaşenko ülkede dalga dalga büyüyen protesto gösterilerine ilişkin isim isim ülkeleri sayarak dış güçlerin müdahalesi olduğunu iddia etti.

DÜNYA 10.09.2020, 00:28
Lukaşenko, "Dış güçler" dedi

Belarus'ta 9 Ağustos tarihinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden uzun yıllar yöneticilik koltuğundaki isim Aleksandr Lukaşenko'nun yeniden yüzde 80 oyla birinci çıkmasının ardından ülkede seçimlere hilenin karıştığına ilişkin iddalar gündeme geldi.

Lukaşenko karşıtları, sokaklara çıkıp seçimleri protestoda bulundu.

Rus basınına açıklama yapan Lukaşenko, Belarus'ta meydana gelen bu tabloya ilişkin ülkesinde istikrarsızlık olmadığını iddia etti.

Dış güçlere bağladı

Lukaşenko yaptığı açıklamada, 'Dış faktörler olmasaydı şu an bunlar yaşanmazdı.' dedi. Konuşmasının devamında ise 'ABD'liler Varşova yakınlarında bir yerde ve Çek Cumhuriyeti ise başka bir yerden durumu yönetiyor. Litvanya ve Ukrayna'da ülkedeki durumu yönetmek için merkezler oluşturuyorlar." dedi.

Yeni seçim ihtimali üzerine...

'Korkak değilim, hiçbir yere kaçmadım ve kaçmayı da planlamıyorum.' diyen Lukaşenko, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tekrar yapılmasına bütünüyle karşı olmadığını kaydetti fakat seçimlerin zamanını tartışmak için henüz erken olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)