Lufthansa'da grev var

Lufthansa kabin görevlileri maaş taleplerinin yerine getirilmediği gerekçesiyle iki sürecek greve başladı.

DÜNYA 07.11.2019, 11:58
Lufthansa'da grev var

Lufthansa kabin görevlileri maaş artırımı talep etmişti. Bu taleplerinin şirket tarafından yerine getirilmediği gerekçesiyle iki gün sürecek bir greve başladılar. Perşembe günü olacak 3 bin uçuştan 700'ünün, cuma günü ise 600 uçuşla 180 bin yolcunun grevden etkilenmesi bekleniyor. Bu grev özellikle Frankfurt ve Münih gibi merkez kentlerdeki havalimanlarını etkileyecek.

Frankfurt havalimanını işletmekte olan Fraport, grev yüzünden kriz durumunda olduklarını ve etkilenecek yolcuları ivedilikle haberdar etmeye çalıştıklarını aktardı.

Grev engellenemedi

Lufthansa ilk olarak Frankfurt Federal İş Mahkemesi'ne grevin durdurulması için acil başvuru yapmıştı ve başvurusu reddedilmişti. Dün akşam ise Lufthansa'nın Hessen Eyalet İş Mahkemesi'nde grevin durdurulmasıyla ilgili açtığı dava aleyhlerine sonuçlandı ve temyiz talebi de reddedildi.

Grevin önüne geçilemediği için yolcuların grev günlerine denk gelen uçuşlarının ücretsiz olarak değiştirilebileceği bildirildi. Yurt içi seyahatlerde ise yolcular uçak biletlerini tren ile değiştirebilecek.

Yorumlar (0)