Lübnan’da 3 günlük yangın bilançosu: 20 bin dekar yandı 

Lübnan’ın kuzeyindeki ormanlık alanda 28 Temmuz’da başlayan yangın, 3 gün sonra kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmaları süren yangınlar sonrasında 20 bin hektarlık alanın zarar gördüğü bildirildi. 

DÜNYA 31.07.2021, 17:32 01.08.2021, 09:09
Lübnan’da 3 günlük yangın bilançosu: 20 bin dekar yandı 

Lübnan’ın kuzeyindeki ormanlık alanda 28 Temmuz’da başlayan yangın, 3 gün sonra kontrol altına alınabildi. Söndürülen alanlarda soğutma çalışmaları devam ederken yapılan incelemeler sonucunda 20 bin dekarlık alanın zarar gördüğü bildirildi. 

Lübnan Tarım Bakanlığı’na bağlı Akkar Ziraat Birimi’nden yapılan açıklamaya göre kuzey kesimlerde bulunan ormanlık alanlardaki yangın, sıcak hava ve rüzgarın etkisiyle daha kötü duruma geldi.  



Ordu helikopterleri ile söndürüldü 

Yangınlar, orduya ait askeri helikopterler, sivil savunmaya ait itfaiye araçları ve İç Güvenlik Güçleri ekiplerinin müdahaleleri ile 3 günde söndürülebildi. Yangınların yeniden alevlenmesine karşılık bölgede gözetim ve soğutma çalışmaları devam ediyor. 

3 gün süren yangında çiftçilere ait 10 ev kül oldu. Lübnan Tarım Bakanlığı ise yangının kundaklama sonucu olup olmadığının araştırıldığını aktardı. Yangında bi1 kişi vefat ederken 17 kişi de yaralandı. 

Yorumlar (0)