Lübnan Hizbullahından ABD'ye tepki

Hizbullah'ın siyasi bloku, ABD'nin yaptırım kararı hakkında, "Kabul edilemez bu yaptırımları, bütün egemen ve ahlaki değerlerle kınıyoruz." açıklamasını yaptı.

DÜNYA 11.07.2019, 19:40 11.07.2019, 19:48
Lübnan Hizbullahından ABD'ye tepki

Lübnan Hizbullahı, ABD'nin örgüt mensubu 2 milletvekilini yaptırım listesine almasını "Lübnan'a ve halkına karşı atılan bir adım" olarak tanımladı.

ABD'nin, Hizbullah'ın Grup Başkanı Muhammed Ra'd ve Milletvekili Emin Şirin ile Hizbullah adına güvenlik işlerini yürüten Vefik Safa'yı, yaptırım listesine almasının "Lübnan'a ve halkına karşı atılan bir adım" olarak değerlendirilen açıklamada, "Kabul edilemez bu yaptırımları, bütün egemen ve ahlaki değerlerle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada ayrıca yaptırımların, İsrail işgali ve bu işgali destekleyen ABD politikalarına karşı Hizbullah'ın mevcut tutumunda herhangi bir değişikliğe neden olmayacağı savunuldu.

ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Kontrol Ofisinden (OFAC) 9 Temmuz'da yapılan yazılı açıklamada, Lübnan Parlamentosundaki 2 Hizbullah milletvekilinin ilk kez yaptırım listesine eklendiği açıklanmıştı.

İkisi milletvekili olmak üzere Hizbullah mensubu 3 kişinin yaptırım listesine alındığı kaydedilen açıklamada, "Bugünkü yaptırımlar, Hizbullah'ın siyasi eylemleriyle şiddet içerikli eylemleri arasında bir fark olmadığını da göstermektedir. ABD, Lübnan hükümetini, İran ve onun terörist uzantılarından koruma çabalarına devam edecektir." denildi.

Yorumlar (0)