Lübnan'dan Türkiye'ye "gıda yardımı" çağrısı!

Lübnan'da Müstakbel Hareketi lideri ve mevcut Başbakan Saad el-Hariri, Türkiye ile Suudi Arabistan'ın aralarında bulunduğu 7 ülkeye gıda ve hammadde yardımı çağrısında bulundu. 

DÜNYA 06.12.2019, 14:21 06.12.2019, 14:48
Lübnan'dan Türkiye'ye "gıda yardımı" çağrısı!

Lübnan'da Müstakbel Hareketi lideri ve mevcut Başbakan Saad el-Hariri, dost ülkelere güvenli gıda ve hammadde yardımı için çağrıda bulundu. 

Hariri, yardım çağrısını Türkiye, Fransa, Suudi Arabistan, Rusya, ABD, Çin ve Mısır'a ilettiğini kaydetti. 

Lübnan'da 17 Ekim günü hükümetin iletişime ve özellikle anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak başlayan protestolar, kısa sürede ülke geneline yayılmıştı. 

Hükümet karşıtı protesto gösterileri sebebiyle görevini bırakan Hariri, Cumhurbaşkanı Avn'a istifasını sunmasının ardından açıklama yapmadan Saray'dan ayrılmıştı. 

"Yeni bir hükümetin kurulmasına kanaat getirdim"

Cumhurbaşkanlığı, 29 Ekim günü istifa eden Hariri'nin mektubunu yayımlamıştı.

İstifa mektubunda, ülkenin karşı karşıya kaldığı iç zorlukları göz önünde bulundurarak "olumlu bir şok" oluşturmak amacıyla bu adımı attığına dikkat çeken Hariri, "Zorluklara karşı güçlü iradeye sahip ve Lübnanlıların yüce çıkarlarını savunacak yeni bir hükümetin kurulmasına kanaat getirdim. Hükümetimin istifasını sunar, sizlere başarılar dilerim." ifadelerine yer vermişti. 

Yorumlar (0)