Lübnan'da WhatsApp öfkesi sürüyor: 70 gözaltı

Lübnan'da ekonomik durumun kötüleşmesi ve iletişime yeni vergiler getirilmesi sebebiyle ülke genelindeki protesto gösterileri devam ediyor. Protesto gösterilerinde 52 güvenlik görevlisinin yaralandığı, kargaşa çıkaran 70 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

DÜNYA 19.10.2019, 10:55
Lübnan'da WhatsApp öfkesi sürüyor: 70 gözaltı

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri'nin hükümet ortaklarına 72 saat süre tanıdığı konuşmasının ardından Beyrut'un çeşitli semtlerinde göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşandı. 

Lübnan Emniyet Müdürlüğünün Twitter hesabından yapılan açıklamada, ülke genelindeki protesto gösterilerinde 52 güvenlik görevlisinin yaralandığı, kargaşa çıkaran 70 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

"Kamu malına zarar vermeyin" uyarısı

İçişleri Bakanı Raya Hasan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, protestocuları "kamunun ve özel kişilerin mallarına zarar vermemeleri" konusunda uyardı. 

530 kişi hastanelere nakledildi

Diğer yandan Lübnan Kızılhaç Örgütü Genel Sekreteri George Kettane, yerel basına yaptığı açıklamada, 64 yaralıyı tedavi ettiklerini, 530 kişinin de hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini bildirdi. Kettane, Sur kentinde 17 yabancının bulundukları otelden alınarak güvenli bölgeye taşındığını aktardı.

Lübnanlılar, hükümetin iletişime ve özellikle sosyal iletişim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme girişimine tepki olarak önceki akşam protesto gösterileri düzenlemeye başlamıştı.

Ülkede 2015 yılında çöp krizi sebebiyle patlak veren protestolardan sonra ilk kez bu çapta gösterilerin düzenlendiği ifade ediliyor.

Yorumlar (0)