Lübnan'da hükümet karşıtlarına saldırı!

Lübnan'da Hizbullah ve Emel Hareketi yanlıları, Beyrut'ta hükümet karşıtı protestoculara saldırdı.

DÜNYA 29.10.2019, 18:48 29.10.2019, 18:49
Lübnan'da hükümet karşıtlarına saldırı!

Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri, "Riyad Sulh" ve "Şuheda" meydanlarında bulunan göstericilere sopa ve taşlarla saldırdı. Grup, meydanlarda kurulan çadırları ve platformları dağıtarak bazılarını ateşe verdi.

Basın mensuplarına da saldıran Hizbullah ve Emel Hareketi yanlıları, güvenlik güçlerinin uzun süren uğraşlarının ardından bölgeden uzaklaştırıldı.

6 protestocu yaralandı

Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, Hizbullah ve Emel Hareketi destekçileri, söz konusu meydanlara ulaşmadan önce Beyrut'un orta kesiminde bulunan Ring Köprüsü'ndeki göstericilere de saldırdı. Saldırı sonucu 6 protestocu yaralandı.

Bankalar hizmet vermeyecek

Lübnan Bankalar Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, protestolar sebebiyle 18 Ekim gününden beri hizmet veremeyen bankaların yarın da kapalı olacağı bildirildi. 

Cemiyetin krizin halk üzerindeki baskısını hafifletmek için çalışmalarını sürdürdüğü ifade edilen açıklamada, internet bankacılığı işlemlerinin devam edeceği ve müşterilerin sorularına cevap vermek üzere danışma ofislerinin hazır olacağı güvencesi verildi.

Hariri'den istifa açıklaması

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, kısa süre önce gerçekleştirdiği basın toplantısında, ülkede 13 gündür süren hükümet karşıtı protestolar sebebiyle istifa edeceğini duyurmuştu.

Ülkeyi güvenlik ve yaşam tehlikelerine karşı korumak amacıyla insanların sesini dinlemeye ve çıkış yolları aramaya çabaladığını kaydeden Hariri, bütün çabalarına rağmen çıkmaz yola girildiğini aktarmıştı. 

Yorumlar (0)