Lübnan Başbakanı istifa etti!

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, 17 Ekim'den beri devam eden hükümet karşıtı gösteriler sebebiyle istifa ettiğini duyurdu.

DÜNYA 29.10.2019, 16:59 29.10.2019, 17:36
Lübnan Başbakanı istifa etti!

Lübnan Başbakanı Saad Hariri, istifa ettiğini açıkladı.

Hariri, başkent Beyrut'taki evinde gerçekleştirdiği basın toplantısında, Lübnan'da 13 gündür devam eden hükümet karşıtı protestolar nedeniyle istifasını Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a sunacağını belirtti.

Ülkeyi güvenlik ve yaşam tehlikelerine karşı korumak amacıyla insanların sesini dinlemeye ve çıkış yolları aramaya çalıştığını kaydeden Hariri, bütün çabalarına rağmen çıkmaz yola girildiğini ifade etti. 

Hariri, "Lübnanlıların iradesi doğrultusunda istifamı sunmak üzere Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gidiyorum. Tüm siyaset ortaklarıma sesleniyorum: Bugünkü sorumluluğumuz Lübnan'ı nasıl koruyacağımız ve ekonomisini nasıl kalkındıracağımızdır. İstifamı, Cumhurbaşkanı Avn ve tüm Lübnanlıların takdirine bırakıyorum. En önemlisi Lübnan'ın onuru ve güvenliğidir." açıklamasında bulundu.

Protestolar devam ediyor

Lübnan'ı iki haftadır karıştıran protestolar, hükümetin istifasını ve sistemin değiştirilmesi talebiyle devam ediyor.

Hükümet ortağı Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, hükümetin devam etmesi gerektiğini savunarak taraftarlarına protestolardan çekilmeleri çağrısında bulunmuştu. 

Dün başkent Beyrut'tan ana caddeyi trafiğe kapatan göstericileri ile Hizbullah ve Emel taraftarları arasında çatışma çıktığına dair haber gelmişti.

Yorumlar (0)