Los Angeles’taki Türk restoranına saldıran Ermeniler, suçlamaları kabul etti 

ABD Adalet Bakanlığı, 4 Kasım 2020’de Los Angeles’taki Türk restoranına düzenlenen saldırıya ilişkin Ermeni asıllı Amerika vatandaşının gözaltına alındığını açıklamıştı. Bugün yapılan açıklamaya göre fail, suçlamaları kabul etti. 

DÜNYA 10.09.2021, 15:30 11.09.2021, 17:08
Los Angeles’taki Türk restoranına saldıran Ermeniler, suçlamaları kabul etti 

ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada 23 yaşındaki William Stepanyan’ın pazartesi günü ABD bölge mahkemesinde sunulan bir savunma anlaşmasını onayladığı; komplo ve nefret suçu suçlarını ise kabul ettiği bildirildi. Bakanlık’tan aktarılan bir diğer habere göre Stepanyan, gelecek haftalarda ağır ceza duruşmasında suçunu kabul ettiğine dair konuşma ve ardından savunma yapacak. 

Zanlının iki ağır suçu bulunuyor 

Stepanyan’ın iki ağır suça karşı savunma yapmasının ardından federal hapishanede azami 15 sene hapis cezasına çarptırılması bekleniyor. Buna ek olarak olay sırasında Stepanyan’ın yanında bulunan Harutyun Harry Chalikyan’ın da aynı davada, 26 Ekim 2021 tarihinde yargılanacağı fakat kendisinin hakkındaki tüm suçları reddettiği öğrenildi. 

Şu anda gözaltında olan 23 yaşındaki William Stepanyan ve 27 Nisan sabahında yakalanan 23 yaşındaki Chalikyan ile ilgili hazırlanan iddianamede, sanıklara 6 adet suçlama yöneltilmişti. Sanıklar ise haklarındaki 5 nefret suçundan 10’ar sene, planlı suç işlemekten ise 5’er sene olmak üzere 15’er yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlanmıştı. 



Restoran saldırısı 4 Kasım 2020’de gerçekleşti 

Beverly Hills bölgesinde “İstanbul Cafe” ismiyle bilinen restorana 4 Kasım 2020 tarihinde 20.30 sularında gelen 6-8 kişilik arkadaş grubu, restorandakilere saldırmış ve çeşitli zararlar vermişti. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre kalabalık saldırgan grubun yaşları 20-30 arasında değişiyordu. Zanlıların sandalye ile saldırdığı çalışanlardan bazıları yaralanırken restoranda bulunana mobilyalar, bilgisayarlar ve bazı eşyalar kullanılamaz hale gelmişti. 

Restoran sahibi ve çalışanları ise saldırıdan sonra verdikleri ifadede gelenlerin Ermenice konuştuğunu, Azerbaycan ve Türk halkına küfür ettiklerini ve kendilerini de ölümle tehdit ettiklerini aktarmıştı. Saldırgan grup içindeki Chalikyan ve Stepanyan ise söz konusu saldırıyı azmettirme ve gerçekleştirme suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. 

“Türkleri avlamayı” planlamış 

Stepanyan’ın 4 Kasım 2020 tarihinde telefonundan gönderdiği mesajları araştıran polis ekipleri, “Türkleri avlamayı” planladığı mesajlarını göndermiş ve aynı gün de Chalikyan ile buluşmuştu.  

Restoranı basan sanıklardan birinin “Sizi öldürmeye geldik.” şeklinde tehditlerde bulunduğunu belirten mağdurlar, restoran hasarının yaklaşık 20 bin dolar olduğunu ve restoranın kapanması sebebiyle binlerce dolarlık gelir kaybı oluştuğunu aktarmıştı.

Yorumlar (0)