Londra polis teşkilatı hakkında rapor: "Kadın düşmanı ve ırkçı"

Londra polis teşkilatındaki tecavüz ve cinayet vakalarının ardından hazırlanan bağımsız rapor, Lordlar Kamarası Üyesi Barones Louise Casey tarafından paylaşıldı. 363 sayfalık raporda Londra Metropolitan Polisi hakkında "homofobik, ırkçı ve kadın düşmanı" ifadeleri kullanıldı.

DÜNYA 21.03.2023, 16:47 Hakan Öksüz
Londra polis teşkilatı hakkında rapor: "Kadın düşmanı ve ırkçı"

2021'in mart ayında Wayne Couzens isimli polis tarafından kaçırılan Sarah Everard'in tecavüze uğradıktan sonra öldürülmesi, ülke kamuoyunda deprem etkisi yaratmıştı. Korkunç olay sonrası Londra Metropolitan Polisine yönelik inceleme başlatıldı. İncelemenin ardından Parlamentonun üst kanadı Lordlar Kamarası Üyesi Barones Louise Casey tarafından bağımsız rapor yayımlandı.

363 sayfalık rapor yayımlandı

Casey tarafından yayımlanan 363 sayfalık rapor, Londra Metropolitan Polisini "homofobik, ırkçı ve kadın düşmanı" olarak tanımladı. Londra Metropolitan Polisinin liderlik kadrosunun bunu yıllar boyunca kabul etmese de kurumsal olarak böyle bir gerçekliğin bulunduğu kaydedildi. 

Barones Louise Casey'in yayımladığı rapordan çıkan sonuç, "polis teşkilatının baştan ayağa yeniden düzenlenmesi gerektiği" oldu. Teşkilat içindeki ayrımcı davranışların yok edilmesi için verilen mücadelenin başarısız olduğu vurgulandı.

"Bu polisleri barındıran birimler dağıtılmalı"

Birçok kadına tecavüz ettiği belirlenen David Carrick ile Sarah Everard'i öldüren Wayne Couzens gibi çok sayıda ismin polis teşkilatında aktif görevde olabileceği kaydedildi. Kadınları taciz eden polis memurlarını ortaya çıkaramayan polis teşkilatının başarısız olduğu, söz konusu polislerin görev yaptığı birimlerin dağıtılması gerektiği ifade edildi. 

Yorumlar (0)