Londra metrosunda bir erkek, Asyalı bir kadına saldırdı 

Londra’da metroda seyahat eden Asyalı bir kadın, ne olduğunu anlamadan, bir erkeğin saldırısına uğradı. Metrodaki diğer yolcular, olaya müdahale etti ve erkeği etkisiz hale getirdi. O anlar, kameralara yansıdı. 

DÜNYA 21.10.2021, 08:57 21.10.2021, 16:16
Londra metrosunda bir erkek, Asyalı bir kadına saldırdı 

İngiltere’nin başkenti Londra’da sıra dışı bir olay yaşandı. Sebebi belli olmayan saldırıda Asyalı bir kadın, bir erkeğin önce bağırışlarına sonra da fiziki saldırısına maruz kalmak üzereyken metrodaki vatandaşlar duruma el attı. 

Metroda kendi halinde seyahat ettiği görülen Asyalı genç kadın, erkeğe karşı kendisini savunmaya çalışırken metrodaki yolcular da saldırgan erkeği yere yatırarak dövmeye başladı.  

“Irkçı saldırı” olarak nitelendirildi 

Yerel basında büyük yankı uyandıran haberde, olayın 15 Ekim gecesinde yaşandığı fakat görüntülerin basına yeni sızdırıldığı aktarıldı. Sosyal medyada yayınlanan ve kısa sürede büyük eleştiri alan görüntüler, “ırkçı saldırı” olarak nitelendirildi ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı açıklandı. 

İngiltere Ulaştırma Polisi sözcüsü ise konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “Kadınlara ve kız çocuklarına yapılan hiçbir kötü muamele, şiddet ve taciz kabul edilemez. Bu duruma müsamaha gösterilmeyecek.”  

Yorumlar (0)