Londra'daki saldırıda 2 ölü, 3 yaralı!

İngiltere'nin başkenti Londra'daki bıçaklı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

DÜNYA 30.11.2019, 01:22
Londra'daki saldırıda 2 ölü, 3 yaralı!

Londra Polis Teşkilatı Müdürü Cressida Dick, düzenlediği basın toplantısında, "Saldırıda yaralananlardan ikisi trajik bir şekilde hayatını kaybetti. 3 kurban da şu anda hastanede." açıklamasını yaptı. 

Saldırıyı "korkunç" olarak tanımlayan Dick, "Önümüzdeki günlerde hem silahlı hem de silahsız daha fazla polis göreceksiniz." diye konuştu.

Olaya başka birinin karışıp karışmadığını tespit etmeye çalıştıklarını aktaran Dick, "Boş terör ideolojisi, nefretten başka bir şey sunmuyor. Bugün herkesi bunu reddetmeye çağırıyorum. Bizim şehrimiz harika bir şehir. Çünkü birbirimizin farklılıklarını kucaklıyoruz. Bu trajediden hala daha güçlü çıkmalıyız. Bunu yaparken de bizi bölmek isteyenlerin asla başarıya ulaşmamalarını temin edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Cobra adı verilen hükümetin acil durum komitesinin yerel saatle 21.30'da (TSİ 00.30) toplanacağı belirtildi.

Sahte patlayıcı taşıdığı bildirildi

İngiliz polis teşkilatı Scotland Yard Genel Müdür Yardımcısı Neil Basu, yerel saatle 14.00'te ihbar üzerine olay yerine ulaşan polis ekiplerinin vurduğu saldırganın öldüğünü açıklamıştı.

Olayı terörle ilişkili olarak ele aldıklarını kaydeden Basu, ancak saldırganın motivasyonu konusunda kesin bir ifade kullanmaktan kaçınmıştı.

Polis, saldırganın sahte olduğu anlaşılan bir patlayıcı cihaz taşıdığını da kaydetti.

Yorumlar (0)