Londra'da iklim değişikliği protestosu

Londra'da iklim değişikliği eylemcileri Hazine Bakanlığı'nın önünde eylem düzenledi.

DÜNYA 03.10.2019, 13:10 07.10.2019, 14:35
Londra'da iklim değişikliği protestosu

İklim değişikliği eylemcileri, İngiliz hükümetinin iklim değişikliğine kayıtsız kalmasını protesto etmek için Hazine Bakanlığı’nın önüne bir itfaiye aracı çekerek bakanlık binasının ön yüzüne kırmızı boya sıktı.

Reuters’in haberine göre eylemciler itfaiye aracının hortumuyla binaya boya püskürtürken hortumun kontrolünü kaybedip çevrenin de boyanmasına sebep oldu.

Eylemin sonunda 4 eylemci aracın üzerine çıkıp “İklimin ölümünü fonlamayı kesin” yazan bir pankart açtı. Eylemi düzenleyen Tükenişe Başkaldıranlar (Extinction Rebellion) isimli grup, eylemcilerinin 1800 litre sahte kan kullandığını ve bakanlık binasının duvarlarına da pankartta yazan sloganı spreylediklerini bildirdi.

Ben ismindeki bir eylemci, Reuters raportörlerine “Hazine Bakanlığı hükümetin başka dairelerinin iklim değişikliğine karşı önlem almasını engelliyor çünkü bakanlığın düşündüğü tek şey ekonomik büyüme” şeklinde konuştu. Aynı eylemci, “daimi ekonomik büyümenin iklimin yok olmasına sebep olduğunu görmek istemiyorlar. Kullandığımız kırmızı rengi ise küresel güneyde ölen insanları ve dünyanın dört bir yanında ölecek insanları sembolize ediyor” dedi.

Tükenişe Başkaldıranlar, geçtiğimiz Nisan ayında 11 gün süren eylemleriyle Londra’daki hayatı yavaşlattı ve İngiltere yakın tarihindeki en büyük sivil itaatsizlik eylemini düzenlemiş oldu.

Yorumlar (0)