Litvanya, o ürünlerin geçişini engelledi! Rusya yanıt verdi!

AB ülkesi Litvanya, bazı Rus ürünlerinin Kaliningrad bölgesine geçişini engelledi. AB Komisyonu Başsözcüsü Eric Mamer, "Litvanya, AB Komisyonu tarafından alınan kararı uyguluyor. Bu bir abluka hareketi değil. Yaşamsal malzemelerin geçişi engellenmiyor." dedi.

DÜNYA 22.06.2022, 17:41 24.06.2022, 09:15 Hakan Öksüz
Litvanya, o ürünlerin geçişini engelledi! Rusya yanıt verdi!

Ukrayna'ya savaş başlatan Rusya, ABD'nin yanı sıra vrupa Birliği (AB) ülkelerinin de yaptırımına uğruyor. Yaptırımlara rağmen planından sapmayan Rusya, Ukrayna'nın doğu bölgelerinde hakimiyeti ele geçirmeye çalışıyor. Donbas bölgesini korumak isteyen Ukrayna ise direnmeye devam ediyor. 

AB Komisyonu: Yaşamsal malzemelerin geçişi engellenmiyor!

Rusya'ya yaptırım uygulayan ülkelerden biri de Litvanya oldu. AB ülkesi Litvanya, bazı ticari malların Rusya'nın Kaliningrad bölgesine geçişini engelledi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan AB Komisyonu Başsözcüsü Eric Mamer, "Litvanya, hukuksuzca hareket etmiyor. AB Komisyonu tarafından alınan kararı uyguluyor. Bu bir abluka hareketi değil. Kaliningrad'a gitmesi gereken yaşamsal malzemelerin engellenmesi söz konusu değil." dedi.

"Rusya'ya gayet adilane şekilde yanıt veriyoruz"

İhracatı yasaklanan Rus ürünlerinin, inşaat malzemeleri ve çelik olduğunu kaydeden Mamer, "Unutmayın ki bu ihracat yaptırımı kararları, Rusya'nın başlattığı savaşın ardından geldi. Litvanya, ihracatı yasaklanan Rus ürünlerinin AB topraklarına geçmemesi için ilave kontroller de uygulamalı. Bu kesinlikle haksız ve orantısız bir eylem değil. Rusya'ya gayet adilane şekilde yanıt veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya'dan yanıt gecikmedi: Karşılık verilecek!

Litvanya'nın uygulamasına ilişkin Kremlin'den sert bir açıklama geldi. Litvanya'nın uygulamalarına misliyle yanıt verileceğini kaydeden Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolai Patrushev, "En kısa sürede karşılık verilecek. Rus toplumunu, ihtiyaç duyduğu malzemelerden mahrum bırakmaya güçleri yetmeyecek." diye konuştu.

Yorumlar (0)