Litvanya'dan Bayraktar TB2 jesti: 45 bin pul basıldı!

Litvanya, Ukrayna'ya Bayraktar TB2 yollamak için halkın para toplamasını ölümsüzleştirerek, ülkenin en popüler puluna basarak internet üzerinden satışa çıkardı. 

DÜNYA 13.08.2022, 10:04
Litvanya'dan Bayraktar TB2 jesti: 45 bin pul basıldı!

Ukranya ve Rusya arasındaki savaş aylardır sürerken Litvanya'dan Ukrayna'ya destek gelmişti.

Baykar, Litvanya’ya ücretsiz Bayraktar TB2 göndermişti

Ukrayna'ya, Bayraktar TB2 yollamak için halk kendi arasında para toplamaya başlamıştı. Baykar firması ise bu kampanyaya kayıtsız kalmadı ve Litvanya’ya ücretsiz olarak Bayraktar TB2 yollamıştı.

"Şirket olarak katkıda bulunmak istedik”

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, kampanyayı düzenleyen televizyon kanalına yaptığı konuşmada, "Yüz binlerce Litvanyalının gönüllü olarak yer aldığı bu kampanyadan etkilendik. Firma olarak bir iş yapmak istedik. Litvanyalıların dayanışmasına katkı vermek ve Bayraktar TB2'yi ücretsiz vermek istedik." sözlerini kullanmıştı.

Bayraktar TB2'ye özel pul hazırladılar

Bu olaydan sonra Litvanya Posta Teşkilatı, Ukrayna'ya göndermek amacıyla Bayraktar TB2 almak için kendi aralarına para toplamasını, Türk İHA'sı için özel bir posta pulu hazırlayarak bunu ölümsüzleştirdi.

"Basılan pulların çoğu satıldı"

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Ricardas Degutis, "45 bin pul, Litvanya Posta Teşkilatı  tarafından dolaşıma sokuldu. Basılan pulların yarısından çoğu büyük oranda satıldı. Bu girişim başarılı oldu." şeklinde konuştu.

Pulun üzerinde, Bayraktar TB2 SİHA'nın çizimi bulunuyor.

"Litvanya'da satışa çıkan en popüler pul"

Posta pulları, internette ve postanelerde 2 eurodan satışa sunuldu.

Büyükelçi Degutis, "Bayraktar pulları, bu sene Litvanya'da en fazla satılan en popüler olan pullardan biridir. Pulların satışından sağlanacak olan paraların yarısı Ukrayna'ya bağış yapılacak” açıklaması yaptı.

Bayraktar TB2 SİHA alınması için gerçekleştirilen bağış kampanyası kapsamında 3 günde 5 milyon euro toplandı.

Yorumlar (0)