Libya'da iki senedir kapalı olan sahil yolu açıldı

Libya Ulusal Birlik Hükümeti (MBH) Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Hafter saldırıları sebebiyle 2 senedir kapalı bulunan sahil yolunun açıldığını duyurdu. Bu sahil yolu, ülkenin batı ve doğu yakasını birbirine bağlıyor. 

DÜNYA 20.06.2021, 15:20 21.06.2021, 09:19
Libya'da iki senedir kapalı olan sahil yolu açıldı

Libya Ulusal Birlik Hükümeti (MBH) Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Hafter saldırıları sebebiyle 2 senedir kapalı bulunan sahil yolunun açıldığını duyurdu. Bu sahil yolu, ülkenin batı ve doğu yakasını birbirine bağlıyor. Dibeybe, konuyu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu.

“Bugün, Libya halkının acılarından bir sayfayı daha sileceğiz. İstikrar, birlik ve inşa yolunda yeni bir adım atıyoruz. Sahil yolunun açılmasıyla sonuçlanan çabaların adımını atan herkese teşekkür ederiz. Ülkenin refahı ve kalkınması için hep beraber çalışmaya devam edeceğiz.” 

“Bu adım, paralı askerlerin çekilmesi için mühlettir” 

Libya Ordusu Sözcüsü General Abdulhadi Dırah da Türk haber ajanslarına verdiği röportajda şunları kaydetti: “Doğu ile batıyı birbirine bağlayan Misrata-Sirte yolunun tekrar açılması, Rus güvenlik şirketi Wagner’in Hafter’e bağlı olan paralı askerlerini geri çekmesi için mühlet vermek anlamına geliyor.” 

Libya sahil yolu, ülkenin iki yakasını birbirine bağlamasının yanında önemli bir ticaret yolu olarak da dikkat çekiyor. 

Yorumlar (0)