Libya, ülkeyi yeniden inşa etmek için Türk şirketlerden yardım istiyor 

Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed Salim eş-Şehubi, 2011’den günümüze kadar silahlı çatışmalarda büyük hasar alan ülkenin yeniden inşası için Türk şirketlerinin ülkeye yeniden dönmesini istedi. 

DÜNYA 22.06.2021, 09:42 23.06.2021, 09:22
Libya, ülkeyi yeniden inşa etmek için Türk şirketlerden yardım istiyor 

Libya Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Bakan Muhammed Salim eş-Şehubi, Türkiye’nin Trablus Büyükelçisi Kenan Yılmaz ile görüştü. Görüşme sırasında Şehubi’nin, Libya hava sahası üzerindeki uçuş yasağının kaldırılması için Türkiye’den yardım istediği belirtilirken pek çok farklı konuda konuşulduğunun altı çizildi. 

“Libya’ya geri dönün” 

Şehubi, 2011 senesinden bugüne kadar büyük hasarlar alan ülkesinin yeniden inşası için Türk şirketlerin geri dönmesi çağrısında bulundu. “Ülkeyi birlikte inşa edelim.” mesajı veren Şehubi’nin bu isteği hızlı şekilde Türk yetkililere aktarıldı. 

Yıkımlar 2011’de başladı 

Libya’daki savaş durumu, 17 Şubat 2011’de başladı. 42 senelik Kaddafi iktidarına son veren 17 Şubat devrimi, silahlı grupların bazı bölgeleri ele geçirmesinde etkili olmuştu. Özellikle 2014 senesinde Libya, kabusu yaşadı. Olaylar daha da şiddetlendi ve yabancı ülkeler, vatandaşlarını Libya’dan tahliye etti. Birleşmiş Milletler, 24 Aralık 2021 tarihinde Libya’da seçim yapılmasına karar verdi.  

Yorumlar (0)