Libya: Türkiye'den askeri destek isteyeceğiz!

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti, "Trablus'ta savaş tırmanırsa Türkiye'den askeri destek isteyeceğiz" açıklamasını yaptı.

DÜNYA 26.12.2019, 14:26 30.12.2019, 17:23
Libya: Türkiye'den askeri destek isteyeceğiz!

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, "Hava üslerini yabancı devletlere açan Hafter'in paralı güçlerine karşı koymak için Türkiye'den resmi olarak askeri destek isteyeceğiz" dedi.

"Türkiye'den resmi olarak askeri destek isteyeceğiz"

Libya'nın meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Hafter'in paralı güçlerine karşı koymak için Türkiye'den resmi olarak askeri destek isteyeceklerini söyledi.

"Hafter cephesinde yabancı savaşçılar yer alıyor"

Rus güvenlik şirketi Wagner'e mensup yabancı savaşçılar, Cancavid milisleri ve Çadlı isyancıların cephede beraber savaştığını hatırlatan Başağa, "Hava üslerini yabancı devletlere açan Hafter'in paralı güçlerine karşı koymak için Türkiye'den resmi olarak askeri destek isteyeceğiz." ifadesini kullandı.

Libya'nın "uluslararası tanınırlığa sahip meşru bir hükümetinin" bulunduğuna değinen Başağa,"Türkiye, Tunus ve Cezayir'le iş birliği içinde halkımıza, güvenliğimize ve istikrarımıza hizmet eden bir ittifak içinde olacağız." diye konuştu.

Başağa, "BM himayesinde yapılacak ve tüm Libyalıları kapsayacak bir girişimi" de memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

Yorumlar (0)