Libya toplantısında İtalya'dan tepki: Çok dengesiz!

İtalya Dışişleri Bakanı Di Maio, Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Libya toplantısının sonuç bildirisini imzalamadı. Di Maio'nun, söz konusu bildiriyi "çok dengesiz" olarak nitelendirdi. 

DÜNYA 09.01.2020, 09:45
Libya toplantısında İtalya'dan tepki: Çok dengesiz!

Fransa, Mısır, Yunanistan, İtalya ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) dışişleri bakanları, Mısır'ın başkenti Kahire'de Libya gündemiyle toplandı.

İtalyan medyasında yer alan haberlerde, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio’nun "çok dengesiz" olarak nitelendirdiği sonuç bildirisini imzalamadığı bildirildi. 

"Sert tavrınızı yumuşatın"

Bakan Luigi Di Maio, mevkidaşlarının Türkiye ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac'a karşı sert tavırlarını yumuşatmaları gerektiğini kaydetti. 

Toplantıda Berlin Süreci'ni vurgulayan Luigi Di Maio,  dengelerin kurulmasının şart olduğunu söyleyerek, taraflara itidalli olmaları yönünde çağrıda bulundu. 

İtalya Dışişleri Bakanlığından toplantıya ilişkin yapılan açıklamada, "İtalya, her türlü dış müdahaleye karşı. Ateşkes en kısa sürede sağlanmalı ve Berlin konferansı için bir tarih belirlenmelidir." denildi. 

Diğer yandan, Luigi Di Maio’nun toplantının ardından gerçekleştirilen ortak basın toplantısına katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar (0)